18 maj 2016 09:58

18 maj 2016 09:58

Sjöberg cyklar för välgörenhet

SKÖVDE: Lopp för Barncancerfonden kommer till Skövde

Den före detta höjdhopparen Patrik Sjöberg agerar för Barncancerfonden genom att cykla 50 mil i BEWi Bike on Tour.
På torsdagen gör loppet ett stopp på torget i Skövde.

Den aktiva karriären ligger visserligen ett antal år bakom honom, men Sjöberg är en av världens bästa höjdhoppare genom alla tider med både VM-guld och OS-medaljer på meritlistan. Den här veckan är det dock cykel som gäller för 51-åringen från Göteborg.

Sjöberg är med i cykelloppet BEWi Bike on Tour som sträcker sig 50 mil genom Sverige till förmån för Barncancerfonden och Min Stora Dag. Det är cellplast-tillverkaren BEWi som ligger bakom loppet där Sjöberg är affischnamnet.

– Barns levnadsvillkor och hälsa ligger mig varmt om hjärtat. Jag har engagerat mig för utsatta barn och ungdomar under många år och det känns som ett privilegium att nu få vara med och kicka igång detta lopp som jag hoppas ska ge goda bidrag till Barncancerfonden och Min Stora Dag, säger Patrik Sjöberg i ett pressmeddelande.

Startade i Norrtälje

Loppet startade vid företagets fabrik i Norrtälje på onsdag morgon och det första stoppet görs i Västerås innan loppet går vidare mot Skövde på torsdag morgon. BEWi Bike on Tour och Patrik Sjöberg beräknas anlända till Hertig Johans torg i Skövde på eftermiddagen och i samband med stoppet blir det utställning, information och insamling av pengar på torget.

I samarbete med Varberg för Liv, en förening som stödjer cancerdrabbade barn, visas en utställning om Barncancerfonden på varje plats.

Alla som önskar är välkomna att cykla med i hela eller delar av loppet.

Efter stoppet i Skövde väntar sista etappen då loppet går i mål i Vårgårda.

Den aktiva karriären ligger visserligen ett antal år bakom honom, men Sjöberg är en av världens bästa höjdhoppare genom alla tider med både VM-guld och OS-medaljer på meritlistan. Den här veckan är det dock cykel som gäller för 51-åringen från Göteborg.

Sjöberg är med i cykelloppet BEWi Bike on Tour som sträcker sig 50 mil genom Sverige till förmån för Barncancerfonden och Min Stora Dag. Det är cellplast-tillverkaren BEWi som ligger bakom loppet där Sjöberg är affischnamnet.

– Barns levnadsvillkor och hälsa ligger mig varmt om hjärtat. Jag har engagerat mig för utsatta barn och ungdomar under många år och det känns som ett privilegium att nu få vara med och kicka igång detta lopp som jag hoppas ska ge goda bidrag till Barncancerfonden och Min Stora Dag, säger Patrik Sjöberg i ett pressmeddelande.

Startade i Norrtälje

Loppet startade vid företagets fabrik i Norrtälje på onsdag morgon och det första stoppet görs i Västerås innan loppet går vidare mot Skövde på torsdag morgon. BEWi Bike on Tour och Patrik Sjöberg beräknas anlända till Hertig Johans torg i Skövde på eftermiddagen och i samband med stoppet blir det utställning, information och insamling av pengar på torget.

I samarbete med Varberg för Liv, en förening som stödjer cancerdrabbade barn, visas en utställning om Barncancerfonden på varje plats.

Alla som önskar är välkomna att cykla med i hela eller delar av loppet.

Efter stoppet i Skövde väntar sista etappen då loppet går i mål i Vårgårda.