18 maj 2016 19:18

18 maj 2016 19:18

Stipendier till entreprenörer i skolan

SKÖVDE: Arne Lorentzons stipendium för Entreprenörskap i skolan utdelat

Stipendiaterna i Entreprenörskap i skolan är nu utsedda. Under onsdagen fick läraren Christina Wallberg och ekonomieleverna i UF - företaget Domi Domus UF motta sina priser. Stipendiet är instiftat av Arne Lorentzon och är på 40 000 kronor totalt.

Stipendierna delades ut i Stadshuset, ordföranden i barn- och utbildningsnämnden Paula Bäckman läste upp juryns motiveringar och delade ut diplom. Den totala stipendiesumman på 40 000 kronor delades mellan förskolläraren Christina Wallberg och de fem ekonomieleverna i Domi Domus U F.

Christina Wallberg som får 15 000 kronor av stipendiepotten arbetar vid Lundenskolan som förskollärare. Där arbetar hon enskilt med en elev som har mycket stora behov av extra hjälp i undervisningen. I juryns motivering står att läsa att Christina Wallberg har hittat lösningar på olika problem, tekniska, IT-relaterade samt pedagogiska för att underlätta för eleven. Med ett flexibelt sätt har hon sett elevens behov och varit pådrivande vad gällt nya hjälpmedel och träningsbehov.

– Det är ett väldigt roligt arbete och med envishet, tålamod och kreativitet så har det gått bra. När eleven knäckte läskoden så grät vi nästan av lycka, berättar Christina Wallberg.

Stipendiepengarna kommer väl till pass när skolan ska köpa in en anpassad dator för den här elevens behov. Med på stipendieutdelningen var även elevens klasslärare Maud Martinsson

UF - företagare

Domi Domus UF är namnet på det företag som de fem ekonomieleverna vid Västerhöjdsgymnasiet, Henrik Molin, Erik Dahné, Adam Strömberg, Gustav Hallstensson och Eric Rahmberg startat upp, nu får de dela på 25 000 kronor. Företagsidén bygger på en prenumerationstjänst och hemleverans av hushålls- och toalettpapper. Juryn beskriver hur de samarbetat med leverantörer och förmedlat miljövänliga produkter. De har även erbjudit paketlösningar och haft olika kampanjer för sina varor och tjänster.

– Vi är ett kompisgäng så vi tänker likadant och har jobbat mot toppen, säger Henrik Molin. Vi har haft cirka 50 kunder och det är många söndagar vi lagt fritiden på att sköta hemleveranser till dem.

Stipendierna delades ut i Stadshuset, ordföranden i barn- och utbildningsnämnden Paula Bäckman läste upp juryns motiveringar och delade ut diplom. Den totala stipendiesumman på 40 000 kronor delades mellan förskolläraren Christina Wallberg och de fem ekonomieleverna i Domi Domus U F.

Christina Wallberg som får 15 000 kronor av stipendiepotten arbetar vid Lundenskolan som förskollärare. Där arbetar hon enskilt med en elev som har mycket stora behov av extra hjälp i undervisningen. I juryns motivering står att läsa att Christina Wallberg har hittat lösningar på olika problem, tekniska, IT-relaterade samt pedagogiska för att underlätta för eleven. Med ett flexibelt sätt har hon sett elevens behov och varit pådrivande vad gällt nya hjälpmedel och träningsbehov.

– Det är ett väldigt roligt arbete och med envishet, tålamod och kreativitet så har det gått bra. När eleven knäckte läskoden så grät vi nästan av lycka, berättar Christina Wallberg.

Stipendiepengarna kommer väl till pass när skolan ska köpa in en anpassad dator för den här elevens behov. Med på stipendieutdelningen var även elevens klasslärare Maud Martinsson

UF - företagare

Domi Domus UF är namnet på det företag som de fem ekonomieleverna vid Västerhöjdsgymnasiet, Henrik Molin, Erik Dahné, Adam Strömberg, Gustav Hallstensson och Eric Rahmberg startat upp, nu får de dela på 25 000 kronor. Företagsidén bygger på en prenumerationstjänst och hemleverans av hushålls- och toalettpapper. Juryn beskriver hur de samarbetat med leverantörer och förmedlat miljövänliga produkter. De har även erbjudit paketlösningar och haft olika kampanjer för sina varor och tjänster.

– Vi är ett kompisgäng så vi tänker likadant och har jobbat mot toppen, säger Henrik Molin. Vi har haft cirka 50 kunder och det är många söndagar vi lagt fritiden på att sköta hemleveranser till dem.