19 maj 2016 10:51

20 maj 2016 15:15

Inflytandecafé på Nyeport

SKÖVDE

Elever från två olika klasser på vård- och omsorgsprogrammet i Skövde har ett gemensamt projekt i samarbete med bland andra kommunen. På onsdag i nästa vecka kommer de att ha ett inflytandecafé på fritidsgården Nyeport i Skövde där personer med funktionsnedsättning mellan 16–29 år från hela kommunen bjuds in. Tanken är då att ta reda på vad de har för önskemål på olika fritidsaktiviteter som kan genomföras. Under hösten kommer det sedan att arrangeras temakvällar med ungdomarna. Projektet är helt nytt och är en del i elevernas utbildning där det finns kunskapskrav på att kunna sköta personer med särskilda behov. På bilden syns, från vänster, Linnéa Pentikäinen, ungdomsutvecklare på Skövde kommun, Alice Johansson och Moa Wernersson, elever på vård- och omsorgsprogrammet i Skövde.

Elever från två olika klasser på vård- och omsorgsprogrammet i Skövde har ett gemensamt projekt i samarbete med bland andra kommunen. På onsdag i nästa vecka kommer de att ha ett inflytandecafé på fritidsgården Nyeport i Skövde där personer med funktionsnedsättning mellan 16–29 år från hela kommunen bjuds in. Tanken är då att ta reda på vad de har för önskemål på olika fritidsaktiviteter som kan genomföras. Under hösten kommer det sedan att arrangeras temakvällar med ungdomarna. Projektet är helt nytt och är en del i elevernas utbildning där det finns kunskapskrav på att kunna sköta personer med särskilda behov. På bilden syns, från vänster, Linnéa Pentikäinen, ungdomsutvecklare på Skövde kommun, Alice Johansson och Moa Wernersson, elever på vård- och omsorgsprogrammet i Skövde.