19 maj 2016 16:00

19 maj 2016 16:00

Konstskolan ställer ut

SKÖVDE: Deltagarna i Skövde konstskola visar sin konst i Rosa huset

Under tre dagar förvandlas Skövde konstskolas ateljéer i Rosa huset till utställningslokaler. Deltagarnas arbeten från läsåret ska visas upp och varje rum är fyllt med konst. Skövdetjejen Alexandra Magnusson är en av de konststuderande som ställer ut.

Skövde konstskola huserar i lokaler i Rosa huset och här ska nu de studerande visa sina konstverk från det läsår som gått. Utbildningen ges som ett- eller tvååriga kurser och huvudman för utbildningen är Hellidens folkhögskola.

– Det är 16 stycken studerande som ställer ut nu, berättar läraren Mikael Käll. Deltagarna har arbetat med olika tekniker som olja, akvarell och tempera, men även akryl är populärt. Alla deltagare kommer att bli representerade på ett bra sätt, säger han.

Alla kursdeltagare får visa sin konst vid utställningen och en utställningsgrupp har hjälpt till att välja ut de konstverk som ska visas. Antalet konstverk blir cirka 200 stycken och det betyder att varje konstnär visar mellan sju och fjorton tavlor under helgens utställning.

Alexandra Magnusson från Skövde är en av deltagarna i konstutbildningen.

– Jag har gjort flera självporträtt för det är en bra övningssak att träna på, man gör flera varianter på samma motiv. Jag har också gjort abstrakta motiv men det är svårare, berättar Alexandra. Jag vill gärna jobba sedan inom något kreativt yrke.

Utställningen pågår från fredag till söndag.

Skövde konstskola huserar i lokaler i Rosa huset och här ska nu de studerande visa sina konstverk från det läsår som gått. Utbildningen ges som ett- eller tvååriga kurser och huvudman för utbildningen är Hellidens folkhögskola.

– Det är 16 stycken studerande som ställer ut nu, berättar läraren Mikael Käll. Deltagarna har arbetat med olika tekniker som olja, akvarell och tempera, men även akryl är populärt. Alla deltagare kommer att bli representerade på ett bra sätt, säger han.

Alla kursdeltagare får visa sin konst vid utställningen och en utställningsgrupp har hjälpt till att välja ut de konstverk som ska visas. Antalet konstverk blir cirka 200 stycken och det betyder att varje konstnär visar mellan sju och fjorton tavlor under helgens utställning.

Alexandra Magnusson från Skövde är en av deltagarna i konstutbildningen.

– Jag har gjort flera självporträtt för det är en bra övningssak att träna på, man gör flera varianter på samma motiv. Jag har också gjort abstrakta motiv men det är svårare, berättar Alexandra. Jag vill gärna jobba sedan inom något kreativt yrke.

Utställningen pågår från fredag till söndag.