19 maj 2016 15:34

19 maj 2016 15:34

Långström lämnar Skövde församling

SKÖVDE

Prästen Karin Långström lämnar Skövde församling för att bli stiftsadjunkt med placering på Hjo folkhögskola.

Långström kom till Skövde 2002 och lämnar församlingen efter 14 år där hon har gjort sig känd för sitt engagemang för utsatta grupper i samhället. 2013 utsågs hon till Årets Skövdebo och även RFSL har uppmärksammat henne för arbetet med hbtq-frågor inom kyrkan.

– Jag tänker dock inte lämna Skövde utan kommer att bo kvar här. 14 år är lång tid och jag har funderat en tid över nästa stora utmaning i livet. När den här tjänsten blev ledig kändes det rätt att söka och jag är jätteglad och ser med spänning fram emot att få komma till Hjo, säger SLA:s lördagskrönikör.

I sin roll som stiftsadjunkt kommer Långström bland annat jobba med undervisning och elevsjälavård.

– Jag börjar den 1 augusti och slutar i Skövde med konfirmandläger i midsommar.

Långström kom till Skövde 2002 och lämnar församlingen efter 14 år där hon har gjort sig känd för sitt engagemang för utsatta grupper i samhället. 2013 utsågs hon till Årets Skövdebo och även RFSL har uppmärksammat henne för arbetet med hbtq-frågor inom kyrkan.

– Jag tänker dock inte lämna Skövde utan kommer att bo kvar här. 14 år är lång tid och jag har funderat en tid över nästa stora utmaning i livet. När den här tjänsten blev ledig kändes det rätt att söka och jag är jätteglad och ser med spänning fram emot att få komma till Hjo, säger SLA:s lördagskrönikör.

I sin roll som stiftsadjunkt kommer Långström bland annat jobba med undervisning och elevsjälavård.

– Jag börjar den 1 augusti och slutar i Skövde med konfirmandläger i midsommar.