19 maj 2016 15:41

19 maj 2016 15:41

Skövdepolitikers mejl kapad

NYHETER: Vädjar om pengar i falskt mejl

Någon har i Skövdepolitikern Ulla-Britt Hagströms namn skickat ut falska mejl och där vädjat om pengar för att lösa en svår situation.
<– Det känns väldigt obehagligt och kränkande att någon gjort så här. Jag är väldigt ororolig för att någon ska skicka in pengar, säger hon till SLA.

Ulla-Britt Hagström är en känd Skövdepolitiker och är också engagerad i många föreningar. Någon gång under dagtid på torsdagen har en okänd person kapat Ulla-Britts mejlkonto, adressen är kopplad till hennes parti liberalerna.

I mejlet som skickats ut till ett stort antal adresser, bland annat tidningsredaktioner, platser Ulla-Britt har besökt i egenskap av politiker och liknande, står att Ulla-Britt är i Ukraina och har blivit bestulen på sin väska, innehållande bland annat hennes kreditkort. Nu behöver hon hjälp med 13 500 kronor för att ta sig hem till Sverige.

– Jag vet inte hur många som har fått mejlet, men väldigt många har hört av sig till mig och har erbjudit sig att hjälpa mig. Till de som har ringt har ju kunnat förklara att mejlet inte är från mig och att allt är påhittat. Bland annat ringde en informatör från Ringhals nu som hade läst mejlet.

Hon känner att det inträffade är både obehagligt och kränkande.

– Men min största oro nu är att någon ska betala in pengar till Western Union utan att höra av sig till mig först så att de får veta att mejlet inte är från mig. Detta bekymrar mig mycket.

Ulla-Britt har polisanmält bedrägeriförsöket.

– Men det är inget brott förrän någon har betalat in pengar så vitt jag förstår, och det hoppas jag att ingen gör.

Hon har i nuläget ingen aning om vem som kan ligga bakom det kapade mejlkontot.

Ulla-Britt Hagström är en känd Skövdepolitiker och är också engagerad i många föreningar. Någon gång under dagtid på torsdagen har en okänd person kapat Ulla-Britts mejlkonto, adressen är kopplad till hennes parti liberalerna.

I mejlet som skickats ut till ett stort antal adresser, bland annat tidningsredaktioner, platser Ulla-Britt har besökt i egenskap av politiker och liknande, står att Ulla-Britt är i Ukraina och har blivit bestulen på sin väska, innehållande bland annat hennes kreditkort. Nu behöver hon hjälp med 13 500 kronor för att ta sig hem till Sverige.

– Jag vet inte hur många som har fått mejlet, men väldigt många har hört av sig till mig och har erbjudit sig att hjälpa mig. Till de som har ringt har ju kunnat förklara att mejlet inte är från mig och att allt är påhittat. Bland annat ringde en informatör från Ringhals nu som hade läst mejlet.

Hon känner att det inträffade är både obehagligt och kränkande.

– Men min största oro nu är att någon ska betala in pengar till Western Union utan att höra av sig till mig först så att de får veta att mejlet inte är från mig. Detta bekymrar mig mycket.

Ulla-Britt har polisanmält bedrägeriförsöket.

– Men det är inget brott förrän någon har betalat in pengar så vitt jag förstår, och det hoppas jag att ingen gör.

Hon har i nuläget ingen aning om vem som kan ligga bakom det kapade mejlkontot.