20 maj 2016 17:02

20 maj 2016 17:02

Stipendier delades ut på HiS

SKÖVDE: Våravslutning på Högskolan i Skövde

Våravslutningen på högskolan bjöd på tal av rektor, sång och stipendieutdelning. Rektor Sigbritt Karlsson vände sig till studenterna i sitt avslutningstal.
– Ni har lärt er väldigt mycket här och det är ett hårt och ihärdigt arbete att studera, ni är varmt välkomna tillbaka till högskolan, sa hon.

Avslutningshögtiden hölls i Götasalen som var fylld till sista plats med programstudenter, lärare och anhöriga. Under eftermiddagen fick man lyssna till tal av rektor och studentkårens representant. För musikunderhållningen stod högskolans kör, stipendier delades ut och sedan bjöds alla till ett mingel. Under kvällen arrangerade sedan studentkåren en vårbal med middag och dans.

– Ni är kloka som siktat på en högre utbildning och tagit er igenom den, sa rektor Sigbritt Karlsson. Ni får möjligheten att arbeta internationellt och att resa ut i ert yrkesliv.

Studentkåren hyllade lärare från olika program och delade ut Guldäpplet till de lärare som nominerats. Skövde kommuns resestipendiat heter Shammeran Benjamin som fick 25 000 kronor för USA studier. Stiftelsen Gösta Svensson tilldelade Irene Eriksson och Ingrid Bertilsson varsitt stipendium och högskolans resestipendium fick Anneli Sandberg motta. Från Sparbankstiftelsen Alfa fick Ulrika Johansson och Carina Larsson ta emot 25 000 kronor vardera för resa och samarbete med skolor i Tanzania, de båda studerar vid yrkeslärarprogrammet.

Avslutningshögtiden hölls i Götasalen som var fylld till sista plats med programstudenter, lärare och anhöriga. Under eftermiddagen fick man lyssna till tal av rektor och studentkårens representant. För musikunderhållningen stod högskolans kör, stipendier delades ut och sedan bjöds alla till ett mingel. Under kvällen arrangerade sedan studentkåren en vårbal med middag och dans.

– Ni är kloka som siktat på en högre utbildning och tagit er igenom den, sa rektor Sigbritt Karlsson. Ni får möjligheten att arbeta internationellt och att resa ut i ert yrkesliv.

Studentkåren hyllade lärare från olika program och delade ut Guldäpplet till de lärare som nominerats. Skövde kommuns resestipendiat heter Shammeran Benjamin som fick 25 000 kronor för USA studier. Stiftelsen Gösta Svensson tilldelade Irene Eriksson och Ingrid Bertilsson varsitt stipendium och högskolans resestipendium fick Anneli Sandberg motta. Från Sparbankstiftelsen Alfa fick Ulrika Johansson och Carina Larsson ta emot 25 000 kronor vardera för resa och samarbete med skolor i Tanzania, de båda studerar vid yrkeslärarprogrammet.