23 maj 2016 15:22

23 maj 2016 15:22

Engelska för utbildning och arbete

SKÖVDE: Tidigare elever vid Västerhöjdsgymnasiet berättade om erfarenheter

Tidigare elever vid Västerhöjdsgymnasiet besökte en lektion i engelska för att berätta vad de gjort efter studenten. Syftet var att inspirera och att informera eleverna i avgångsklassen om studier och arbete utomlands eller i Sverige.
– Engelska är en otroligt viktig kurs i en globaliserad värld, säger försteläraren i engelska, Anna Ljungberg.

Kursen i engelska sju är en valfri kurs som omfattar en fördjupad kurs i engelska, eleverna här går på samhäll eller naturprogrammet. Under måndagen fick de besök av tidigare elever vid Västerhöjdsgymnasiet som berättade om sina erfarenheter från det gångna året sedan de själva tog studenten.

– Vi vill visa att vägen framåt inte är spikrak utan att det finns många vägar att nå sina mål, säger engelskaläraren Anna Ljungberg. Engelska är viktigt vare sig man ska arbeta eller studera utomlands eller läsa vid ett svenskt universitet.

Beatrice Randow var en av de sju tidigare eleverna som berättade om sina upplevelser från tiden som affärsanställd i London.

– Jag och en kompis flyttade till London dels för språket men även för att lära känna kulturen, vi sökte jobb i affärer och det gick ganska lätt att få jobb men bostad var mycket mer svårt att få tag i, berättar Beatrice Randow.

Eleverna i engelska Ebba Hultin, Eric Fazala och Mathilda Larsson passade också på att ställa frågor till henne om ekonomi och boende. De fick rådet att ha med en reskassa att leva på innan första lönen samt att se upp med hur man bokar boende, man ska inte vara godtrogen.

Madeleine Fransson berättade om sitt år i USA där hon studerat journalistik i Santa Barbara, finansieringen av studierna var privat samt CSN pengar. För en vecka sedan var det examen där och nu var hon hemma med sitt diplom som bevis på utbildningen.

Kursen i engelska sju är en valfri kurs som omfattar en fördjupad kurs i engelska, eleverna här går på samhäll eller naturprogrammet. Under måndagen fick de besök av tidigare elever vid Västerhöjdsgymnasiet som berättade om sina erfarenheter från det gångna året sedan de själva tog studenten.

– Vi vill visa att vägen framåt inte är spikrak utan att det finns många vägar att nå sina mål, säger engelskaläraren Anna Ljungberg. Engelska är viktigt vare sig man ska arbeta eller studera utomlands eller läsa vid ett svenskt universitet.

Beatrice Randow var en av de sju tidigare eleverna som berättade om sina upplevelser från tiden som affärsanställd i London.

– Jag och en kompis flyttade till London dels för språket men även för att lära känna kulturen, vi sökte jobb i affärer och det gick ganska lätt att få jobb men bostad var mycket mer svårt att få tag i, berättar Beatrice Randow.

Eleverna i engelska Ebba Hultin, Eric Fazala och Mathilda Larsson passade också på att ställa frågor till henne om ekonomi och boende. De fick rådet att ha med en reskassa att leva på innan första lönen samt att se upp med hur man bokar boende, man ska inte vara godtrogen.

Madeleine Fransson berättade om sitt år i USA där hon studerat journalistik i Santa Barbara, finansieringen av studierna var privat samt CSN pengar. För en vecka sedan var det examen där och nu var hon hemma med sitt diplom som bevis på utbildningen.