25 maj 2016 11:18

25 maj 2016 15:52

Rånmisstänkt nu häktad

SKÖVDE

Den man som misstänks för delaktighet i rånförsöket mot Pagoldhs är nu häktad. Han är på sannolika skäl misstänkt för försök till grovt rån.

På tisdagen kunde SLA avslöja att en 37-årig man anhölls i måndags misstänkt för delaktighet i det brutala rånförsöket mot Pagoldhs ur i april. Polisen har under en tid haft misstankarna riktade mot just honom. Mannen avtjänar för närvarande straff på annat håll i landet för andra brott men under tisdagen hämtades han till Skövde.

Han begärdes häktad av åklagare på tisdagen och på onsdagen hölls häktningsförhandling mot honom i Skaraborgs tingrätt. Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar, men under den offentliga delen av förhandlingen förnekade mannen brott och motsatte sig häktningen. Tingsrätten beslutade efter överläggningar att mannen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för försök till grovt rån. Åtal ska komma om två veckor.

Den var den 7 april som den exklusiva klockbutiken i Skövde utsattes för rånförsök. En man viftade med en pistol och ytterligare en man försökte utan framgång att krossa ett av klockskåpen med en hammare. De två och ytterligare en medgärningsman flydde när de insåg att de inte kom åt klockorna. De sprang först i riktning mot Resecentrum och svängde därefter in på S:ta Helena gata, där misstänker polisen att det fanns en flyktbil.

Utredningen tog nästan bokstavligt talat slut där för polisen, det saknades ytterligare spår och det fanns heller inte fler vittnesuppgifter. Polisen hörde i det läget av sig till tv-programmet Brottsplats som i sändningen visade filmen från övervakningskameran i butiken där de tre omaskerade männen syns tydligt. Det gav resultat, ett tips ledde polisen till den nu häktade mannen. 37-åringen är mannen med hammaren.

På tisdagen kunde SLA avslöja att en 37-årig man anhölls i måndags misstänkt för delaktighet i det brutala rånförsöket mot Pagoldhs ur i april. Polisen har under en tid haft misstankarna riktade mot just honom. Mannen avtjänar för närvarande straff på annat håll i landet för andra brott men under tisdagen hämtades han till Skövde.

Han begärdes häktad av åklagare på tisdagen och på onsdagen hölls häktningsförhandling mot honom i Skaraborgs tingrätt. Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar, men under den offentliga delen av förhandlingen förnekade mannen brott och motsatte sig häktningen. Tingsrätten beslutade efter överläggningar att mannen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för försök till grovt rån. Åtal ska komma om två veckor.

Den var den 7 april som den exklusiva klockbutiken i Skövde utsattes för rånförsök. En man viftade med en pistol och ytterligare en man försökte utan framgång att krossa ett av klockskåpen med en hammare. De två och ytterligare en medgärningsman flydde när de insåg att de inte kom åt klockorna. De sprang först i riktning mot Resecentrum och svängde därefter in på S:ta Helena gata, där misstänker polisen att det fanns en flyktbil.

Utredningen tog nästan bokstavligt talat slut där för polisen, det saknades ytterligare spår och det fanns heller inte fler vittnesuppgifter. Polisen hörde i det läget av sig till tv-programmet Brottsplats som i sändningen visade filmen från övervakningskameran i butiken där de tre omaskerade männen syns tydligt. Det gav resultat, ett tips ledde polisen till den nu häktade mannen. 37-åringen är mannen med hammaren.