26 maj 2016 06:00

26 maj 2016 06:00

Första nybygget igång

TIDAN: Start för nybyggnation i Tidan

Det var decennier sedan någon satte spaden i jorden för nybyggnation i Tidan, men nu verkar det som byggandet ska komma i gång så smått. Vally Persson och Torsten Sjöö är två Tidanbor som satsar på en villa som företaget Skövdevillan uppför. Under onsdagen tittade de båda till markarbetet för sitt nya hus.
– Det ska bli roligt med ett nytt och fräscht hus, säger Vally Persson.

Det var redan under 2014 som Tidans intresseförening, husföretaget Skövdevillan och Skövde kommun presenterade idén om att bygga nya bostäder i Tidan. Den gemensamma tanken var då att råda bot på den bostadsbrist som finns i området, planen var att bygga parhus med seniorboende för 55+ kunder. Byggklara villatomter fanns redan sedan många år tillbaka med färdiga anslutningar för vatten och avlopp. Intresseföreningen har drivit på i frågan om byggnation och med samarbetet med Skövdevillan och kommunen så hoppades man att byggandet skulle komma i gång.

Två år senare har det nu blivit dags för den första villan att uppföras vid Kvarntorpsvägen och under veckan har markarbeten börjat på byggtomten. Husföretagets underentreprenörer Tidaholms markplanering och Schultz schakt är i full gång med att gräva för husgrunden. På onsdagen passade husköparna Vally Persson och Torsten Sjöö på att titta förbi när grävskopan jobbade med deras tomt som ska rymma huset på 100 kvadrat.

– Vi bor i ett hus i Tidan nu som är byggt 1959 och det är klart att det blir en hel del arbete med det. Nu ska det bli roligt med ett nytt och fräscht hus istället, säger Vally Persson. Det blir ju mer lättskött också. Vi var på ett möte i intresseföreningen och sedan har tanken legat och grott om ett nytt hus.

– Tomten var billig också den kostade bara 50 000 kronor och det var en orsak till att vi bygger hus nu, berättar Torsten Sjöö. Det är mycket dyrare tomter i Skövde, men dit ville vi ju inte flytta ändå. Men kostnaden för vatten och avlopp blev mycket dyrare än vad vi räknat med, säger han. Vi är ju pensionärer med plus men vi ville unna oss det här huset.

På Skövdevillan tror Christian Grane att byggandet ska komma i gång mer när de kommer att ha ett färdigt hus att visa i Tidan.

– Det är roligt att Vally och Torsten satsar på ett nybygge och det känns som det här kommer att bli riktigt bra, säger Christian Grane. Den här hustypen är även perfekt för en barnfamilj som vill bygga här på någon av tomterna, säger han.

Det var redan under 2014 som Tidans intresseförening, husföretaget Skövdevillan och Skövde kommun presenterade idén om att bygga nya bostäder i Tidan. Den gemensamma tanken var då att råda bot på den bostadsbrist som finns i området, planen var att bygga parhus med seniorboende för 55+ kunder. Byggklara villatomter fanns redan sedan många år tillbaka med färdiga anslutningar för vatten och avlopp. Intresseföreningen har drivit på i frågan om byggnation och med samarbetet med Skövdevillan och kommunen så hoppades man att byggandet skulle komma i gång.

Två år senare har det nu blivit dags för den första villan att uppföras vid Kvarntorpsvägen och under veckan har markarbeten börjat på byggtomten. Husföretagets underentreprenörer Tidaholms markplanering och Schultz schakt är i full gång med att gräva för husgrunden. På onsdagen passade husköparna Vally Persson och Torsten Sjöö på att titta förbi när grävskopan jobbade med deras tomt som ska rymma huset på 100 kvadrat.

– Vi bor i ett hus i Tidan nu som är byggt 1959 och det är klart att det blir en hel del arbete med det. Nu ska det bli roligt med ett nytt och fräscht hus istället, säger Vally Persson. Det blir ju mer lättskött också. Vi var på ett möte i intresseföreningen och sedan har tanken legat och grott om ett nytt hus.

– Tomten var billig också den kostade bara 50 000 kronor och det var en orsak till att vi bygger hus nu, berättar Torsten Sjöö. Det är mycket dyrare tomter i Skövde, men dit ville vi ju inte flytta ändå. Men kostnaden för vatten och avlopp blev mycket dyrare än vad vi räknat med, säger han. Vi är ju pensionärer med plus men vi ville unna oss det här huset.

På Skövdevillan tror Christian Grane att byggandet ska komma i gång mer när de kommer att ha ett färdigt hus att visa i Tidan.

– Det är roligt att Vally och Torsten satsar på ett nybygge och det känns som det här kommer att bli riktigt bra, säger Christian Grane. Den här hustypen är även perfekt för en barnfamilj som vill bygga här på någon av tomterna, säger han.