27 maj 2016 11:33

27 maj 2016 11:34

Bidrag till sommaraktivitet

SKÖVDE

Familjer som haft försörjningsstöd i sex månader eller mer kan ansöka om ekonomiskt bistånd för att åka till Skara sommarland eller för att få ett sommarkort på Arena Skövde. Den beräknade kostnaden för sommaraktiviteten är 50 000 kronor, det vill säga cirka 350 kronor per person.

– Det känns bra och det är viktigt för de barn som inte kommer i väg på någonting, säger Elisabeth Svalefelt, socialnämndens ordförande (M).

Satsningen gjordes förra sommaren också. Då var det 22 familjer som fick en dag på Skara sommarland eller ett sommarkort på Arena Skövde. 24 vuxna och 38 barn var med, kostnaden stannade på 22 600 kronor.

Anledningen till att inte fler sökte var att erbjudandet kom ut sent. I år är 58 vuxna och 86 barn aktuella.

 

– Det känns bra och det är viktigt för de barn som inte kommer i väg på någonting, säger Elisabeth Svalefelt, socialnämndens ordförande (M).

Satsningen gjordes förra sommaren också. Då var det 22 familjer som fick en dag på Skara sommarland eller ett sommarkort på Arena Skövde. 24 vuxna och 38 barn var med, kostnaden stannade på 22 600 kronor.

Anledningen till att inte fler sökte var att erbjudandet kom ut sent. I år är 58 vuxna och 86 barn aktuella.