30 maj 2016 16:39

30 maj 2016 16:39

Elva musikupplevelser

SKÖVDE: Programmet för Musik på Billingen presenterades

För sextonde året i rad bjuder Musik på Billingen in till ett digert musikprogram, under elva söndagar kommer det att bjudas på en blandad musikkompott i kyrkorna runt Skövde. Men det finns också risk för att detta år blir svanesången för Musik på Billingen, projektet kan drabbas av pengabrist när Kultur i Väst drar sig ur samarbetet.

Årets program för Musik på Billingen kan bli det sista i den samarbetsform som fungerat sedan år 2000. När Kultur i Väst väljer att arbeta på ett annat sätt kommer de att dra in sitt stöd till musikprojektet. Bidraget har bestått i personalresurser samt cirka 100 000 kronor. Pengar som man nu får försöka hitta på annat håll, exempelvis ska man ansöka om pengar inom regionen.

Går detta om intet menar samarbetsgruppen att det ändå kommer att spelas musik i kyrkorna, men under ett annat namn än Musik på Billingen.

– Det har varit ett fantastiskt samspel mellan olika parter och var och en för sig hade det inte gått att genomföra ett sådant här projekt, säger Roland Haraldsson som samordnar musikarbetet. Vi har ett stort gehör från publiken och nu ser vi fram emot en sommar med spännande artister.

På söndag är det premiär då Margareta Bengtsson och Anders Jormin spelar i S:ta Helena kyrkan. Metamorfoser är temat när de båda möts i ett musikaliskt drömlandskap med musik av allt från Ravel till Ellington.

Skövdesonen Jan-Olof Andersson kommer att spela i Säters kyrka med ett program där bland andra både Ferlin och Taube är på repertoaren. Kalksjön är en av platserna där det bjuds musik, här ska saxofonkvartetten Rollin Phones spela både jazz, musikal och populärmusik. Spelglädje utlovas. Ett gränsöverskridande möte blir det i S:t Lukas kyrkan när kanadensaren George Keczan och Magnus Rosén möts.

Elbasisten Rosén hör annars hemma på världsarenorna när han spelar hårdrock i bandet Hammerfall. Folkmusikbandet West of Eden avslutar konsertserien under mitten av augusti.

Årets program för Musik på Billingen kan bli det sista i den samarbetsform som fungerat sedan år 2000. När Kultur i Väst väljer att arbeta på ett annat sätt kommer de att dra in sitt stöd till musikprojektet. Bidraget har bestått i personalresurser samt cirka 100 000 kronor. Pengar som man nu får försöka hitta på annat håll, exempelvis ska man ansöka om pengar inom regionen.

Går detta om intet menar samarbetsgruppen att det ändå kommer att spelas musik i kyrkorna, men under ett annat namn än Musik på Billingen.

– Det har varit ett fantastiskt samspel mellan olika parter och var och en för sig hade det inte gått att genomföra ett sådant här projekt, säger Roland Haraldsson som samordnar musikarbetet. Vi har ett stort gehör från publiken och nu ser vi fram emot en sommar med spännande artister.

På söndag är det premiär då Margareta Bengtsson och Anders Jormin spelar i S:ta Helena kyrkan. Metamorfoser är temat när de båda möts i ett musikaliskt drömlandskap med musik av allt från Ravel till Ellington.

Skövdesonen Jan-Olof Andersson kommer att spela i Säters kyrka med ett program där bland andra både Ferlin och Taube är på repertoaren. Kalksjön är en av platserna där det bjuds musik, här ska saxofonkvartetten Rollin Phones spela både jazz, musikal och populärmusik. Spelglädje utlovas. Ett gränsöverskridande möte blir det i S:t Lukas kyrkan när kanadensaren George Keczan och Magnus Rosén möts.

Elbasisten Rosén hör annars hemma på världsarenorna när han spelar hårdrock i bandet Hammerfall. Folkmusikbandet West of Eden avslutar konsertserien under mitten av augusti.