31 maj 2016 10:47

31 maj 2016 11:17

Män åtalas för grova sexbrott mot barn

NYHETER

Två män, varav en lärare, åtalas nu för grova sexuella övergrepp mot barn. De åtalas bland annat för att gemensamt ha utfört ett av övergreppen, en av männen misstänks också för en barnvåldtäkt på ett hotell i Skövde.

Männen, en i 50-årsåldern och en i 30-årsåldern och båda hemmahörande i norra Skaraborg, anhölls i slutet av mars och häktades några dagar senare.

På tisdagen åtalades de vid Skaraborgs tingsrätt i Skövde misstänkta för grova sexuella övergrepp, den yngre bland annat för grov våldtäkt mot barn, våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn, köp av sexuell handling av barn och utnyttjande av barn för sexuell posering. Våldtäkten mot barn ska ha skett i december förra året på ett Skövdehotell, övriga gärningar på andra orter i Skaraborg och i Småland.

Den äldre mannen åtalas misstänkt för grov våldtäkt mot barn, våldtäkt mot barn och utnyttjande av barn för sexuell posering.

Den grova våldtäkten ska männen enligt åklagaren utfört tillsammans i den äldre mannens hem.

De utsatta barnen ska vara i tonåren.

Grunden i ärendet är en polisanmälan som gjordes förra sommaren. Den yngre mannen var då frihetsberövad i några dagar. Utredningen har pågått sedan dess och det har varit mycket material för polisen att gå igenom.

Polisen har under utredningens gång hittat fler målsäganden och fler polisanmälningar har upprättats. Detta ledde till att även den äldre mannen blev brottsmisstänkt.

Utredningen har bland annat bestått i att gå igenom datorer och mobiltelefoner, hittills finns det fem målsäganden, barn i tonåren, som ska ha utsatts för övergrepp. Men det återstår material att gå igenom varför man inte kan utesluta att det blir fler.

Båda männen förnekar de anklagelser som riktas mot dem. Den yngre mannen har bara medgett att han träffat vissa av barnen.

Han dömdes för några år sedan till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot barn. Det gällde brott mot yngre pojkar.

Männen, en i 50-årsåldern och en i 30-årsåldern och båda hemmahörande i norra Skaraborg, anhölls i slutet av mars och häktades några dagar senare.

På tisdagen åtalades de vid Skaraborgs tingsrätt i Skövde misstänkta för grova sexuella övergrepp, den yngre bland annat för grov våldtäkt mot barn, våldtäkt mot barn, sexuellt övergrepp mot barn, köp av sexuell handling av barn och utnyttjande av barn för sexuell posering. Våldtäkten mot barn ska ha skett i december förra året på ett Skövdehotell, övriga gärningar på andra orter i Skaraborg och i Småland.

Den äldre mannen åtalas misstänkt för grov våldtäkt mot barn, våldtäkt mot barn och utnyttjande av barn för sexuell posering.

Den grova våldtäkten ska männen enligt åklagaren utfört tillsammans i den äldre mannens hem.

De utsatta barnen ska vara i tonåren.

Grunden i ärendet är en polisanmälan som gjordes förra sommaren. Den yngre mannen var då frihetsberövad i några dagar. Utredningen har pågått sedan dess och det har varit mycket material för polisen att gå igenom.

Polisen har under utredningens gång hittat fler målsäganden och fler polisanmälningar har upprättats. Detta ledde till att även den äldre mannen blev brottsmisstänkt.

Utredningen har bland annat bestått i att gå igenom datorer och mobiltelefoner, hittills finns det fem målsäganden, barn i tonåren, som ska ha utsatts för övergrepp. Men det återstår material att gå igenom varför man inte kan utesluta att det blir fler.

Båda männen förnekar de anklagelser som riktas mot dem. Den yngre mannen har bara medgett att han träffat vissa av barnen.

Han dömdes för några år sedan till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot barn. Det gällde brott mot yngre pojkar.