31 maj 2016 13:29

31 maj 2016 13:29

Studenter på catwalken

SKÖVDE: På fredag springer studenterna på Västerhöjd och Kavelbro ut från Arena Skövde

Det vankas både scen och catwalk för gymnasieeleverna som firar studentexamen på fredag, nytt för årets studentfirande är det gemensamma utspringet för Västerhöjd och Kavelbro. De båda gymnasieskolorna ska gemensamt fira studenten och springa ut från Arena Skövde.

Det är nu första gången som de båda skolorna ska hålla ett gemensamt utspring, totalt är det 640 gymnasieelever som ska kuta ut för att möta anhöriga och vänner som kommer att samlas utanför Arena Skövde. Västerhöjdsgymnasiet har i år 420 studenter och från Kavelbro kommer det 220 nybakade studenter, alla elever är fördelade på cirka 28 klasser inom 18 olika utbildningar.

– Det blir 50 procent fler studenter som ska springa ut, och sannolikt blir det ju 50 procent fler åskådare också, säger rektor Catrin Andersson-Mäkinen, som samordnar utspringet för Gymnasium Skövde. För detta bygger vi en bättre scen och en catwalk, säger hon.

Scenen där klasserna springer upp på blir i år placerad vid vattenkonsten utanför arenan, varje klass har sedan en knapp minut på sig för att visa upp sig på scenen. Sedan får de springa ut på en catwalk som år 80 meter lång och drygt en meter hög, här kan eleverna visa upp sig ordentligt för publiken.

– Det är bra med den höga catwalken och vi tror att alla i publiken ska kunna se ordentligt när både scenen och rampen är såpass höga, säger Catrin Andersson-Mäkinen.

Kortegevagnarna ska sedan avgå från parkeringen vid Arena Skövde och under dagen kommer parkeringen att vara avstängd. Gratis p-platser kommer att finnas vid Södermalms IP och här kommer det att gå gratisbussar tre gånger i timman. Bussarna kommer att vara i trafik hela dagen med tanke på de pendlare som annars utnyttjar den avstängda Arenaparkeringen.

Kortegen avgår 13,15 och kör som vanligt runt centrum. Färden går via Badhusgatan till Kungsgatan, den rundar kyrkparken och når sedan Rådhusgatan för att slutligen åka tillbaka till Arenaparkeringen via Staketgatan.

Det är nu första gången som de båda skolorna ska hålla ett gemensamt utspring, totalt är det 640 gymnasieelever som ska kuta ut för att möta anhöriga och vänner som kommer att samlas utanför Arena Skövde. Västerhöjdsgymnasiet har i år 420 studenter och från Kavelbro kommer det 220 nybakade studenter, alla elever är fördelade på cirka 28 klasser inom 18 olika utbildningar.

– Det blir 50 procent fler studenter som ska springa ut, och sannolikt blir det ju 50 procent fler åskådare också, säger rektor Catrin Andersson-Mäkinen, som samordnar utspringet för Gymnasium Skövde. För detta bygger vi en bättre scen och en catwalk, säger hon.

Scenen där klasserna springer upp på blir i år placerad vid vattenkonsten utanför arenan, varje klass har sedan en knapp minut på sig för att visa upp sig på scenen. Sedan får de springa ut på en catwalk som år 80 meter lång och drygt en meter hög, här kan eleverna visa upp sig ordentligt för publiken.

– Det är bra med den höga catwalken och vi tror att alla i publiken ska kunna se ordentligt när både scenen och rampen är såpass höga, säger Catrin Andersson-Mäkinen.

Kortegevagnarna ska sedan avgå från parkeringen vid Arena Skövde och under dagen kommer parkeringen att vara avstängd. Gratis p-platser kommer att finnas vid Södermalms IP och här kommer det att gå gratisbussar tre gånger i timman. Bussarna kommer att vara i trafik hela dagen med tanke på de pendlare som annars utnyttjar den avstängda Arenaparkeringen.

Kortegen avgår 13,15 och kör som vanligt runt centrum. Färden går via Badhusgatan till Kungsgatan, den rundar kyrkparken och når sedan Rådhusgatan för att slutligen åka tillbaka till Arenaparkeringen via Staketgatan.