01 jun 2016 13:51

01 jun 2016 13:51

Första hyresgästerna på plats i Aspö

Dagmar byter Bo klok mot nytt trygghetsboende

Dagmar Hartung var en av de första hyresgästerna i Bo klok-husen i Kvarnsjön. Nu går flyttlasset rakt över Vadsboleden till en nybyggd lägenhet vid Aspö.
– Om jag skulle flytta en gång till i livet, så var det hit, säger 83-åringen.

De första hyresgästerna vid Aspö eko-logi började flytta in förra helgen och i går var det Dagmar Hartungs tur att få nycklarna till den nyproducerade lägenheten i Skövdebostäders senaste trygghetsboende för 65+.

Efter att ha fått en del praktisk information av bosamordnaren Fredrik Ljunggren i gemensamhetslokalen bar det i väg upp i hissen till sjätte våningen där Dagmar fick öppna dörren till sin nya bostad för allra första gången.

– Jag har bara sett en visningslägenhet tidigare, så det här blir lite spännande, säger Dagmar innan hon vrider om låset och kliver in i sin ljusa och rymliga tvårummare med utsikt över stora delar av Skövde.

Kort flytt

83-åringen har inte särskilt lång flyttväg till Aspö eko-logi. Dagmar flyttade in i Bo klok-området när det var nybyggt för drygt nio år sedan och tar nu med sig bohaget över Vadsboleden till Norra Aspövägen 2.

– Jag har trivts jättebra där med min lilla gräsplätt och blomrabatt, och tänkte först att det skulle bli för dyrt att bo här, men nu ska det bli skönt att få komma hit. Det är mycket bestyr med en flytt, konstaterar hon.

Efter succén med Fältspaten på Norra Bergvägen har Skövdebostäder satsat vidare med bostäder för lite äldre hyresgäster och det åtta våningar höga trähuset är fullt uthyrt sedan länge.

I begreppet trygghetsboende ryms dock ingenting som har med vård och omsorg att göra, utan den extra servicen består i att det kommunala bostadsbolaget har mer personal på plats som kan samordna och fixa praktiska saker kring aktiviteter och den sociala gemenskap som brukar uppstå i husets gemensamma utrymmen.

– Det är ett lyckat koncept som våra hyresgäster sätter stort värde på, säger fritidssamordnaren Anki Essgren.

Nästa inflyttning i Aspö (ej trygghetsboende) sker i juli respektive september då de två höga sten- och skifferhusen i etapp 1 står klara.

De första hyresgästerna vid Aspö eko-logi började flytta in förra helgen och i går var det Dagmar Hartungs tur att få nycklarna till den nyproducerade lägenheten i Skövdebostäders senaste trygghetsboende för 65+.

Efter att ha fått en del praktisk information av bosamordnaren Fredrik Ljunggren i gemensamhetslokalen bar det i väg upp i hissen till sjätte våningen där Dagmar fick öppna dörren till sin nya bostad för allra första gången.

– Jag har bara sett en visningslägenhet tidigare, så det här blir lite spännande, säger Dagmar innan hon vrider om låset och kliver in i sin ljusa och rymliga tvårummare med utsikt över stora delar av Skövde.

Kort flytt

83-åringen har inte särskilt lång flyttväg till Aspö eko-logi. Dagmar flyttade in i Bo klok-området när det var nybyggt för drygt nio år sedan och tar nu med sig bohaget över Vadsboleden till Norra Aspövägen 2.

– Jag har trivts jättebra där med min lilla gräsplätt och blomrabatt, och tänkte först att det skulle bli för dyrt att bo här, men nu ska det bli skönt att få komma hit. Det är mycket bestyr med en flytt, konstaterar hon.

Efter succén med Fältspaten på Norra Bergvägen har Skövdebostäder satsat vidare med bostäder för lite äldre hyresgäster och det åtta våningar höga trähuset är fullt uthyrt sedan länge.

I begreppet trygghetsboende ryms dock ingenting som har med vård och omsorg att göra, utan den extra servicen består i att det kommunala bostadsbolaget har mer personal på plats som kan samordna och fixa praktiska saker kring aktiviteter och den sociala gemenskap som brukar uppstå i husets gemensamma utrymmen.

– Det är ett lyckat koncept som våra hyresgäster sätter stort värde på, säger fritidssamordnaren Anki Essgren.

Nästa inflyttning i Aspö (ej trygghetsboende) sker i juli respektive september då de två höga sten- och skifferhusen i etapp 1 står klara.