02 jun 2016 14:16

02 jun 2016 14:16

Mös söker ny förbundschef efter Sonja Lejmark

SKÖVDE: Ska gå i pension

Förbundschefen för Miljösamverkan östra Skaraborg, Sonja Lejmark, ska gå i pension nästa år. I höst påbörjas rekryteringen av hennes efterträdare.

Rekrytering av en ny förbundschef var uppe som ett informationsärende vid Miljönämnden östra Skaraborgs senaste möte. Anledningen är att Sonja Lejmark, som varit chef sedan förbundet bildades 2008, ska gå i pension.

– Hon går ju egentligen på övertid om man räknar 65 som pensionsålder. Hon slutar om ett år ungefär, i maj tror vi, säger Ulf Eriksson, ordförande (C).

Efter sommaren påbörjas rekryteringen av hennes efterträdare.

– Vi vill kunna ta ett beslut i god tid så att det inte uppstår någon lucka mellan henne och efterträdaren. Vi behöver en person som är insatt i miljöområdet, men också en god ledare, det är viktigt, säger Ulf Eriksson.

Rekrytering av en ny förbundschef var uppe som ett informationsärende vid Miljönämnden östra Skaraborgs senaste möte. Anledningen är att Sonja Lejmark, som varit chef sedan förbundet bildades 2008, ska gå i pension.

– Hon går ju egentligen på övertid om man räknar 65 som pensionsålder. Hon slutar om ett år ungefär, i maj tror vi, säger Ulf Eriksson, ordförande (C).

Efter sommaren påbörjas rekryteringen av hennes efterträdare.

– Vi vill kunna ta ett beslut i god tid så att det inte uppstår någon lucka mellan henne och efterträdaren. Vi behöver en person som är insatt i miljöområdet, men också en god ledare, det är viktigt, säger Ulf Eriksson.