03 jun 2016 06:00

03 jun 2016 06:00

De kan vinna fina matpris

SKÖVDE: Nominerade i White Guide Junior

Skövde är nominerat i White Guide Junior även i år. Billingskolan och Kavelbro finns i kategorin Årets skolrestaurang och Eva-Lotta Johansson i Årets gastronomiska rektor.
– Jättekul. Det är en stor ära att se att arbetet vi gör uppskattas, säger Jessica Westlund, köksansvarig på Kavelbro.

White Guide Junior avgörs i Malmö den 13 september och det är helheten som bedöms. Juryn tittar på smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar och annat som höjer måltidsupplevelsen för eleverna. Under det senaste året har drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden testats.

I kategorin Årets skolrestaurang finns 30 nominerade, däribland Billingskolan (för andra året) och Kavelbro (fjärde året).

– Det känns jätteroligt. Det är ett kvitto på att vi tänker rätt. Att inte bara vi tycker det. Det är jätteviktigt att ha ett nära samarbete med rektorerna och det har vi. Vi för till exempel dialog med dem när skolan har olika teman så att vi kan vara med, säger Emmelie Svensson, kock.

Kavelbrorestaurangen har också ett nära samarbete med skolan, dels när det gäller teman och dels är restaurangprogrammets elever med i köket. Där lagas mat till cirka 1400 elever om dagen och mat skickas till Heneskolan och Norrmalmskolan.

– Det skulle vara hur stort som helst att vinna. Det skulle sätta Skövde ännu mer på kartan och den satsning som görs här, säger Jessica Westlund, köksansvarig.

I kategorin Årets gastronomiska rektor är tio personer nominerade, däribland Eva-Lotta Johansson, tidigare rektor på Billingskolan och sedan april på Norrmalmskolan.

– Det är jätteroligt, jag är jättestolt!

Även hon berättar om samarbete, till exempel att möblera om i restaurangen på Billingskolan för att få en ännu trevligare miljö.

– Det är en jättestor fördel att få sådana här nomineringar, det får upp ögonen för branschen. Branschen i stort, både privat och offentligt, kommer att ha ett jättebekymmer att rekrytera folk framöver så vi måste locka ungdomar att gå restaurangprogrammet på gymnasiet, säger Helena Gustavsson, måltidschef i Skövde kommun.

White Guide Junior avgörs i Malmö den 13 september och det är helheten som bedöms. Juryn tittar på smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar och annat som höjer måltidsupplevelsen för eleverna. Under det senaste året har drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden testats.

I kategorin Årets skolrestaurang finns 30 nominerade, däribland Billingskolan (för andra året) och Kavelbro (fjärde året).

– Det känns jätteroligt. Det är ett kvitto på att vi tänker rätt. Att inte bara vi tycker det. Det är jätteviktigt att ha ett nära samarbete med rektorerna och det har vi. Vi för till exempel dialog med dem när skolan har olika teman så att vi kan vara med, säger Emmelie Svensson, kock.

Kavelbrorestaurangen har också ett nära samarbete med skolan, dels när det gäller teman och dels är restaurangprogrammets elever med i köket. Där lagas mat till cirka 1400 elever om dagen och mat skickas till Heneskolan och Norrmalmskolan.

– Det skulle vara hur stort som helst att vinna. Det skulle sätta Skövde ännu mer på kartan och den satsning som görs här, säger Jessica Westlund, köksansvarig.

I kategorin Årets gastronomiska rektor är tio personer nominerade, däribland Eva-Lotta Johansson, tidigare rektor på Billingskolan och sedan april på Norrmalmskolan.

– Det är jätteroligt, jag är jättestolt!

Även hon berättar om samarbete, till exempel att möblera om i restaurangen på Billingskolan för att få en ännu trevligare miljö.

– Det är en jättestor fördel att få sådana här nomineringar, det får upp ögonen för branschen. Branschen i stort, både privat och offentligt, kommer att ha ett jättebekymmer att rekrytera folk framöver så vi måste locka ungdomar att gå restaurangprogrammet på gymnasiet, säger Helena Gustavsson, måltidschef i Skövde kommun.