05 jun 2016 22:21

05 jun 2016 22:23

600 studenter gick på bal i Arena Skövde

SKÖVDE: Studenterna firade med bal på Arena Skövde

Nära 600 studenter firade sin studentexamen på Arena Skövde, som var den nya platsen för den traditionella studentbalen.

– Nu är det fest, säger Lina Ward och Felix Elofsson när de korkat upp en flaska bubbel där de sitter i cabben de åker i för dagen.

Solen sken och allt var upplagt för en festlig studentbal på söndagen, som för första gången skulle hållas i Arena Skövde. Som vanligt samlades alla studentfordon på parkeringen vid Billingehov för att i tur och ordning köra studenterna till centrum.

Sommarvädret höll i sig och Anna Litborn och Alexander Ödeen hade laddat upp bagaget med kall dryck. Gustav Posth och Jennifer Wiljén tyckte däremot att det var skönt med skugga och väntade i bilen på avfärden till festen. Cirka 300 bilar var engagerade i transporten av studenterna till balen.

Arena Skövde var målet för bilfärden, och det är första gången som man tar arenan i anspråk för studentbalen. De nära 600 studenterna anlände med bilarna framför huvudentrén till Arena Skövde och där fick studenterna gå upp på en scen för att visa upp sig för publiken, ankomsten filmades live och visades på storbildskärm.

Efter fotografering på röda mattan var det dags för en välkomstdrink och balmiddag. Studenterna fick sedan festa om med en trerättersmeny som bestod av västerbottenpaj, grillad majskycklingfilé och pannacotta till efterrätt.

Här kan du se ett bildspel från balen.

– Nu är det fest, säger Lina Ward och Felix Elofsson när de korkat upp en flaska bubbel där de sitter i cabben de åker i för dagen.

Solen sken och allt var upplagt för en festlig studentbal på söndagen, som för första gången skulle hållas i Arena Skövde. Som vanligt samlades alla studentfordon på parkeringen vid Billingehov för att i tur och ordning köra studenterna till centrum.

Sommarvädret höll i sig och Anna Litborn och Alexander Ödeen hade laddat upp bagaget med kall dryck. Gustav Posth och Jennifer Wiljén tyckte däremot att det var skönt med skugga och väntade i bilen på avfärden till festen. Cirka 300 bilar var engagerade i transporten av studenterna till balen.

Arena Skövde var målet för bilfärden, och det är första gången som man tar arenan i anspråk för studentbalen. De nära 600 studenterna anlände med bilarna framför huvudentrén till Arena Skövde och där fick studenterna gå upp på en scen för att visa upp sig för publiken, ankomsten filmades live och visades på storbildskärm.

Efter fotografering på röda mattan var det dags för en välkomstdrink och balmiddag. Studenterna fick sedan festa om med en trerättersmeny som bestod av västerbottenpaj, grillad majskycklingfilé och pannacotta till efterrätt.

Här kan du se ett bildspel från balen.