07 jun 2016 06:00

04 apr 2017 09:46

"Vi är något bra på spåren"

SKÖVDE: Riksfinal för lovande uppfinnare

Skövdeföretaget Minatjänster.se har vunnit den regionala uppfinnartävlingen Framtidens innovatör: I höst väntar riksfinalen för lovande uppfinnare till Alfred Nobels minne.
– Det känns jättebra och är en bekräftelse att vi är något bra på spåren, säger Joakim Sjöblom.

Affärsidén till Minatjänster.se föddes när Joakim Sjöblom, 26, var inne i en mataffär i Skövde under sitt första studieår på högskolan 2013. När han kom fram till kassan för att betala var pengarna slut på kontot. Det hade dragits en mängd olika autogiron.

– Då kände jag att jag hade ingen koll på när pengar försvann från mitt konto. Det var grunden till det som i dag är Minatjänster.se. Det är ett verktyg där privatpersoner helt enkelt får koll på allt de prenumererar på och vilka dagar pengarna dras. Vi hjälper också till att säga upp tjänster.

Tjänsten lanserades fullt ut i mars i år. Företagets säte är Skövde och kontoret finns i Göteborg. Efter att ha vunnit Almi Västs regionfinal i Framtidens innovatör väntar riksfinal i Stockholm på mässan ”Eget företag” den 10 november. Minatjänster.se tävlar då om utvecklingsstipendiet SKAPA Framtidens innovatör.

– Det skulle vara enormt att vinna, vi växer snabbt, men i och med att vi är en gratistjänst så tjänar vi inga pengar. Med den bekräftelsen tror jag att vi skulle våga investera lite mera, anställa lite fler personer och verkligen satsa på att växa snabbare.

SKAPA uppmärksammar innovatörer och den kreativitet som finns i Sverige när det gäller att ta fram nya produkter och tjänster.

Affärsidén till Minatjänster.se föddes när Joakim Sjöblom, 26, var inne i en mataffär i Skövde under sitt första studieår på högskolan 2013. När han kom fram till kassan för att betala var pengarna slut på kontot. Det hade dragits en mängd olika autogiron.

– Då kände jag att jag hade ingen koll på när pengar försvann från mitt konto. Det var grunden till det som i dag är Minatjänster.se. Det är ett verktyg där privatpersoner helt enkelt får koll på allt de prenumererar på och vilka dagar pengarna dras. Vi hjälper också till att säga upp tjänster.

Tjänsten lanserades fullt ut i mars i år. Företagets säte är Skövde och kontoret finns i Göteborg. Efter att ha vunnit Almi Västs regionfinal i Framtidens innovatör väntar riksfinal i Stockholm på mässan ”Eget företag” den 10 november. Minatjänster.se tävlar då om utvecklingsstipendiet SKAPA Framtidens innovatör.

– Det skulle vara enormt att vinna, vi växer snabbt, men i och med att vi är en gratistjänst så tjänar vi inga pengar. Med den bekräftelsen tror jag att vi skulle våga investera lite mera, anställa lite fler personer och verkligen satsa på att växa snabbare.

SKAPA uppmärksammar innovatörer och den kreativitet som finns i Sverige när det gäller att ta fram nya produkter och tjänster.