08 jun 2016 11:11

08 jun 2016 11:11

Rånare kvar i häktet

SKÖVDE: Åtal i nästa vecka

Tre män misstänks för det grova rånförsöket mot Pagoldhs ur i Skövde. En av dem är häktad, men om utredningen har lett polis och åklagare närmare de två andra vill kammaråklagare Jenny Karlsson inte uttala sig om.

SLA kunde i slutet av maj avslöja att en 37-årig man hade anhållits misstänkt för inblandning i det brutala rånförsöket mot Pagoldhs ur i april. Polisen hade under en tid haft misstankarna riktade mot just honom. Han avtjänar för närvarande straff på annat håll i landet för andra brott men hämtades till Skövde där han begärdes häktad.

Vid häktningsförhandlingen förnekade han brott, men tingrätten beslutade att han skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för försök till grovt rån. På onsdagen begärde åklagaren förlängd åtalstid eftersom förundersökningen inte är helt klar, bland annat återstår förhör.

– Jag räknar med att kunna väcka åtal mot mannen den 15 juni, säger kammaråklagare Jenny Karlsson till SLA.

Den häktade mannen gick frivilligt med på den fortsatta häktningen, tingsrätten behövde därmed inte hålla omhäktningsförhandling.

Fler inblandade

Men att han inte var ensam vid rånförsöket är tydligt. Tre gärningsmän fångades ju på övervakningsfilmen, 37-åringen som slog med en hammare mot ett klockskåp och en annan viftade med ena handen.

Men hur det går mad jakten på övriga två vill Jenny Karlsson inte alls kommentera.

– Jag vill inte gå in på övriga två, men däremot kan jag säga att ingen ytterligare är anhållen. Det vi gör nu är att vidta utredningsåtgärder för att se om vi kan få fram mer bevisning i ärendet.

Hon vill heller inte kommentera vad den häktade mannen har sagt i förhör.

Den var den 7 april som klockbutiken utsattes för rånförsöket. De tre gärningsmännen flydde när de insåg att de inte kom åt klockorna. De sprang mot Resecentrum och svängde sedan in på S:ta Helena gata, där misstänker polisen att det fanns en flyktbil.

Utredningen tog nästan bokstavligt talat slut där för polisen, det saknades ytterligare spår och det fanns heller inte fler vittnesuppgifter. Polisen hörde då av sig till tv-programmet Brottsplats som i sändningen visade filmen från övervakningskameran i butiken där männen syns tydligt. Det gav resultat, ett tips ledde till 37-åringen.

SLA kunde i slutet av maj avslöja att en 37-årig man hade anhållits misstänkt för inblandning i det brutala rånförsöket mot Pagoldhs ur i april. Polisen hade under en tid haft misstankarna riktade mot just honom. Han avtjänar för närvarande straff på annat håll i landet för andra brott men hämtades till Skövde där han begärdes häktad.

Vid häktningsförhandlingen förnekade han brott, men tingrätten beslutade att han skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för försök till grovt rån. På onsdagen begärde åklagaren förlängd åtalstid eftersom förundersökningen inte är helt klar, bland annat återstår förhör.

– Jag räknar med att kunna väcka åtal mot mannen den 15 juni, säger kammaråklagare Jenny Karlsson till SLA.

Den häktade mannen gick frivilligt med på den fortsatta häktningen, tingsrätten behövde därmed inte hålla omhäktningsförhandling.

Fler inblandade

Men att han inte var ensam vid rånförsöket är tydligt. Tre gärningsmän fångades ju på övervakningsfilmen, 37-åringen som slog med en hammare mot ett klockskåp och en annan viftade med ena handen.

Men hur det går mad jakten på övriga två vill Jenny Karlsson inte alls kommentera.

– Jag vill inte gå in på övriga två, men däremot kan jag säga att ingen ytterligare är anhållen. Det vi gör nu är att vidta utredningsåtgärder för att se om vi kan få fram mer bevisning i ärendet.

Hon vill heller inte kommentera vad den häktade mannen har sagt i förhör.

Den var den 7 april som klockbutiken utsattes för rånförsöket. De tre gärningsmännen flydde när de insåg att de inte kom åt klockorna. De sprang mot Resecentrum och svängde sedan in på S:ta Helena gata, där misstänker polisen att det fanns en flyktbil.

Utredningen tog nästan bokstavligt talat slut där för polisen, det saknades ytterligare spår och det fanns heller inte fler vittnesuppgifter. Polisen hörde då av sig till tv-programmet Brottsplats som i sändningen visade filmen från övervakningskameran i butiken där männen syns tydligt. Det gav resultat, ett tips ledde till 37-åringen.