09 jun 2016 20:43

10 jun 2016 06:36

Siktade på folk med kolsyrepistol

SKÖVDE

Ett anonymt vittne såg en man i ett grönområde på Slingvägen med vad han uppfattade som vapen i handen och kontaktade polisen.

Ibland tog mannen upp vapnet och siktade på förbipasserande. Mannen cyklade sedan i väg mot Käpplundavägen och där fick polisen tag i honom för kontroll vid 17.40-tiden på torsdagen.

Det visade sig att han hade en kolsyrepistol samt patroner. Han var dessutom påverkad och medtogs för tillnyktring samt fortsatt utredning. Han är misstänkt för olaga hot eftersom han visat en pistol, olaga vapeninnehav av kolsyrepistolen som beslagstog av polisen samt narkotikabrott. Ingen person ska enligt uppgift ha blivit skadad eller hotad men fyra pojkar ska vid ett tillfälle ha setts springa från platsen där mannen befann sig och polisen vill gärna komma i kontakt med pojkarna eller deras föräldrar.

– Det var vid en lekplats vid Flingvägen i Skövde, säger Louise Berg, stationsbefäl vid polisen i Skövde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ibland tog mannen upp vapnet och siktade på förbipasserande. Mannen cyklade sedan i väg mot Käpplundavägen och där fick polisen tag i honom för kontroll vid 17.40-tiden på torsdagen.

Det visade sig att han hade en kolsyrepistol samt patroner. Han var dessutom påverkad och medtogs för tillnyktring samt fortsatt utredning. Han är misstänkt för olaga hot eftersom han visat en pistol, olaga vapeninnehav av kolsyrepistolen som beslagstog av polisen samt narkotikabrott. Ingen person ska enligt uppgift ha blivit skadad eller hotad men fyra pojkar ska vid ett tillfälle ha setts springa från platsen där mannen befann sig och polisen vill gärna komma i kontakt med pojkarna eller deras föräldrar.

– Det var vid en lekplats vid Flingvägen i Skövde, säger Louise Berg, stationsbefäl vid polisen i Skövde.