10 jun 2016 16:35

11 jun 2016 14:36

Barnen är krigens första offer

SKÖVDE: Manifesterade för fred och medmänsklighet

17-åriga Zainab vill göra mer än att vänta på flyktingsförläggningen i Undenäs. På fredagen arrangerade hon och övriga flyktingar där en manifestation mot våld.

– Vi vill göra det här som en manifestation mot vård och för medmänsklighet. Vi vill informera och berättar mer om krig, förklarar hon på på Hertig Johans torg i Skövde där aktionen genomfördes under fredagseftermiddagen.

Zainab var initiativtagare och drivande kraft i manifestationen som stöttades av Asylgruppen i Undenäs och föreningen Ex Corde (latin för från hjärtat).

– Vi ville vara i Skövde för att nå till fler, säger Zainab.

Tal, sånger, teaterscener och fredsbudskap mot krig manifesterades på torget av 100–200 flyktingar och asylsökande från flyktingförläggningarna Unnebo och Källebacken i byn Undenäs utanför Karlsborg. Gruppen hade samlat i hop pengar för att finansiera resan till Skövde och upptryckning av flygblad.

– Vi vill göra det här som en manifestation mot vård och för medmänsklighet. Vi vill informera och berättar mer om krig, förklarar hon på på Hertig Johans torg i Skövde där aktionen genomfördes under fredagseftermiddagen.

Zainab var initiativtagare och drivande kraft i manifestationen som stöttades av Asylgruppen i Undenäs och föreningen Ex Corde (latin för från hjärtat).

– Vi ville vara i Skövde för att nå till fler, säger Zainab.

Tal, sånger, teaterscener och fredsbudskap mot krig manifesterades på torget av 100–200 flyktingar och asylsökande från flyktingförläggningarna Unnebo och Källebacken i byn Undenäs utanför Karlsborg. Gruppen hade samlat i hop pengar för att finansiera resan till Skövde och upptryckning av flygblad.