10 jun 2016 13:26

10 jun 2016 13:51

Man misshandlade restauranggäster

SKÖVDE

(UPPDATERAD 13.44) En man har vad det verkar helt oprovocerat misshandlat ett antal personer som befann sig inne på McDonalds vid ettiden på fredagen. Allmänhet stoppade honom och polisen kunde därefter gripa honom.

Det fanns många matgäster inne på McDonalds på Rådhusgatan i centrala Skövde vid lunchtid på fredagen. Flera av dem blev vittne till – andra utsatta för – hur en man helt oprovocerat gav sig på minst två personer där inne och misshandlade dem.

– Allt är mycket oklart och osäkert i nuläget, men det vi vet är att mannen som är i 30-årsåldern och för oss tidigare okänd, har gått in på restaurangen och där misshandlat personer. Vad det verkar som i nuläget har det varit helt oprovocerat. Ingen är allvarligt skadad, men flera är givetvis chockade, säger Mathias Johansson, yttre befäl vid Skövdepolisen.

– Jag vet att allmänhet rent fysiskt stoppade honom därinne och höll honom tills vi kom. Vi kunde helt odramatiskt gripa honom och sätta honom i polisbussen.

Enligt de första uppgifterna verkade det inte som om mannen var påverkad av alkohol eller droger.

 – Men det vet vi inte säkert. Det kan ändra sig längre fram i utredningen.

Enligt Johansson sade mannen ingenting när gripits.

 – Vi vet i nuläget inte alls varför detta har hänt. Initialt rubriceras ärendet som misshandel av normalgraden.

 Polisen kunde snabbt på plats förhöra flera vittnen till händelsen och Johansson bedömer att man där fick bra uppgifter.

Det fanns många matgäster inne på McDonalds på Rådhusgatan i centrala Skövde vid lunchtid på fredagen. Flera av dem blev vittne till – andra utsatta för – hur en man helt oprovocerat gav sig på minst två personer där inne och misshandlade dem.

– Allt är mycket oklart och osäkert i nuläget, men det vi vet är att mannen som är i 30-årsåldern och för oss tidigare okänd, har gått in på restaurangen och där misshandlat personer. Vad det verkar som i nuläget har det varit helt oprovocerat. Ingen är allvarligt skadad, men flera är givetvis chockade, säger Mathias Johansson, yttre befäl vid Skövdepolisen.

– Jag vet att allmänhet rent fysiskt stoppade honom därinne och höll honom tills vi kom. Vi kunde helt odramatiskt gripa honom och sätta honom i polisbussen.

Enligt de första uppgifterna verkade det inte som om mannen var påverkad av alkohol eller droger.

 – Men det vet vi inte säkert. Det kan ändra sig längre fram i utredningen.

Enligt Johansson sade mannen ingenting när gripits.

 – Vi vet i nuläget inte alls varför detta har hänt. Initialt rubriceras ärendet som misshandel av normalgraden.

 Polisen kunde snabbt på plats förhöra flera vittnen till händelsen och Johansson bedömer att man där fick bra uppgifter.

  • Lena Jonsson