13 jun 2016 13:24

13 jun 2016 15:59

Skövdepremiär för Lions ankrace

SKÖVDE

2 000 gula ankor släpps loss i Boulognersjön på lördag när Lions club Skövde/Ryd håller sitt första ankrace.

Tidaholm och Tibro har haft det i många år och nu är det dags även för Skövde. På lördag är det premiär för ankrace i Boulognersjön som Lions hoppas ska bli en årlig tradition vid Skövdes nygamla badsjö.

– Det förutsätter ju att man har vatten i stan och det är först nu det går att genomföra. Vi har nästan sålt slut samtliga 2 000 lotter men det finns några enstaka kvar för den som inte köpt ännu, säger Björn ”Nalle” Jonsson.

På måndagen provtestade Lions den kompressor som ska hjälpa till att sätta lite fart på ankorna i sjön på lördag. Starten går vid en av bryggorna på sjöns östra sida och målgången är rakt över sjön, vid den lilla strandplätten bakom toaletterna. Lottägaren till första ankan i mål vinner ett presentkort värt 20 000 kronor.

– Vi har ingen aning om det tar 10 eller 30 minuter, men det blir ett genrep till nästa års stora jubileum då vi firar 100 år i Lions. Lite premiärnerver har vi men det ska bli väldigt roligt, säger Lars-Ove Källman.

Lions Karlsborg har också Ankrace vid Slussen i Forsvik sedan många år! Detta race går av stapeln på Forsviksdagarna.

Tidaholm och Tibro har haft det i många år och nu är det dags även för Skövde. På lördag är det premiär för ankrace i Boulognersjön som Lions hoppas ska bli en årlig tradition vid Skövdes nygamla badsjö.

– Det förutsätter ju att man har vatten i stan och det är först nu det går att genomföra. Vi har nästan sålt slut samtliga 2 000 lotter men det finns några enstaka kvar för den som inte köpt ännu, säger Björn ”Nalle” Jonsson.

På måndagen provtestade Lions den kompressor som ska hjälpa till att sätta lite fart på ankorna i sjön på lördag. Starten går vid en av bryggorna på sjöns östra sida och målgången är rakt över sjön, vid den lilla strandplätten bakom toaletterna. Lottägaren till första ankan i mål vinner ett presentkort värt 20 000 kronor.

– Vi har ingen aning om det tar 10 eller 30 minuter, men det blir ett genrep till nästa års stora jubileum då vi firar 100 år i Lions. Lite premiärnerver har vi men det ska bli väldigt roligt, säger Lars-Ove Källman.

Lions Karlsborg har också Ankrace vid Slussen i Forsvik sedan många år! Detta race går av stapeln på Forsviksdagarna.