14 jun 2016 16:16

14 jun 2016 16:22

Kan lida av allvarlig psykisk störning

MORD

Den man som misstänks för mord på en nära anhörig i Tibro i maj kan lida av en allvarlig psykisk störning.

Det visar den paragraf sju-utredning, även kallad en liten sinnesundersökning, som mannen har genomgått. Enligt resultatet av denna kan det misstänkas att han lidit av en allvarlig psykisk störning både vid gärningstillfället och när undersökningen genomfördes. På tisdagen blev det klart att han ska vara fortsatt häktad i ytterligare minst tre veckor innan åtalet kommer. Åklagaren hänvisar till att förundersökningen inte är klar, det beror bland annat på obduktionsprotokoll och analyssvar inte har kommit. Mannen, som på sannolika skäl är misstänkt för mordet, kunde vid den första häktningsförhandlingen varken erkänna eller förneka gärningen.

Det visar den paragraf sju-utredning, även kallad en liten sinnesundersökning, som mannen har genomgått. Enligt resultatet av denna kan det misstänkas att han lidit av en allvarlig psykisk störning både vid gärningstillfället och när undersökningen genomfördes. På tisdagen blev det klart att han ska vara fortsatt häktad i ytterligare minst tre veckor innan åtalet kommer. Åklagaren hänvisar till att förundersökningen inte är klar, det beror bland annat på obduktionsprotokoll och analyssvar inte har kommit. Mannen, som på sannolika skäl är misstänkt för mordet, kunde vid den första häktningsförhandlingen varken erkänna eller förneka gärningen.