15 jun 2016 13:57

15 jun 2016 13:57

Åtal för brutalt rånförsök

SKÖVDE: En av de tre Pagoldhsrånarna åtalas

Tre beväpnade män försökte råna Pagoldhs ur i Skövde i april – två av dem är fortfarande inte identifierade. Men den tredje som varit häktad sedan i maj åtalas nu misstänkt för försök till grovt rån.

SLA kunde i slutet av maj avslöja att en 37-årig man hade anhållits misstänkt för inblandning i det brutala rånförsöket mot Pagoldhs ur i april. Polisen hade under en tid haft misstankarna riktade mot just honom. Skälet till det var att tv-programmet Brottsplats visat filmen från övervakningskameran i butiken där männen syns tydligt. Det gav resultat, ett tips ledde till mannen.

Nekar till brott

Vid häktningsförhandlingen i slutet av maj förnekade han brott, men tingrätten beslutade att han skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för försök till grovt rån. När åtalet nu kommer framgår det att han fortsätter att neka till brottet. Och det är bara han som åtalas, de andra två som deltog i rånförsöket har polisen inte kunnat identifiera.

– Vi har gjort de åtgärder som är möjliga – spårsäkring i lokalen och på något föremål, men det har inte gett oss någon träff, varken gällande dna eller fingeravtryck, säger förundersökningsledaren, kammaråklagare Jenny Karlsson.

– Den åtalade har ju heller inte kommit med några uppgifter så vi kommer inte längre än så.

Hade pistol

37-åringen åtalas misstänkt för att tillsammans med de okända männen ha försökt att stjäla märkesklockor i butiken i centrala Skövde, brottsrubriceringen är försök till grovt rån. En av dem var beväpnad med en pistol som han riktade mot butiksägaren och kunder och 37-åringen hade en hammare som han försökte krossa ett klockskåp med.

Åklagaren har för att styrka åtalet både muntlig och teknisk bevisning. Bland annat kommer ett man som befann sig i butiken under rånförsöket att vittna om hur gärningsmännen agerade och hur vapnet såg ut som en av dem viftade med. Därtill finns fotografier och en filmsekvens från butikens övervakningskamera och en analys av telefonlistan som visar att den nu åtalade befann sig i Skövde centrum vid ett tidigare tillfälle i nära anslutning till rånförsöket.

Bildsäkring

Nationellt forensiskt centrum, NFC, ska styrka att det var just den åtalade som var med vid rånförsöket, detta görs genom bildjämförelser. Rättegången hålls den 22 juni i Skaraborgs tingsrätt i Skövde.

SLA kunde i slutet av maj avslöja att en 37-årig man hade anhållits misstänkt för inblandning i det brutala rånförsöket mot Pagoldhs ur i april. Polisen hade under en tid haft misstankarna riktade mot just honom. Skälet till det var att tv-programmet Brottsplats visat filmen från övervakningskameran i butiken där männen syns tydligt. Det gav resultat, ett tips ledde till mannen.

Nekar till brott

Vid häktningsförhandlingen i slutet av maj förnekade han brott, men tingrätten beslutade att han skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för försök till grovt rån. När åtalet nu kommer framgår det att han fortsätter att neka till brottet. Och det är bara han som åtalas, de andra två som deltog i rånförsöket har polisen inte kunnat identifiera.

– Vi har gjort de åtgärder som är möjliga – spårsäkring i lokalen och på något föremål, men det har inte gett oss någon träff, varken gällande dna eller fingeravtryck, säger förundersökningsledaren, kammaråklagare Jenny Karlsson.

– Den åtalade har ju heller inte kommit med några uppgifter så vi kommer inte längre än så.

Hade pistol

37-åringen åtalas misstänkt för att tillsammans med de okända männen ha försökt att stjäla märkesklockor i butiken i centrala Skövde, brottsrubriceringen är försök till grovt rån. En av dem var beväpnad med en pistol som han riktade mot butiksägaren och kunder och 37-åringen hade en hammare som han försökte krossa ett klockskåp med.

Åklagaren har för att styrka åtalet både muntlig och teknisk bevisning. Bland annat kommer ett man som befann sig i butiken under rånförsöket att vittna om hur gärningsmännen agerade och hur vapnet såg ut som en av dem viftade med. Därtill finns fotografier och en filmsekvens från butikens övervakningskamera och en analys av telefonlistan som visar att den nu åtalade befann sig i Skövde centrum vid ett tidigare tillfälle i nära anslutning till rånförsöket.

Bildsäkring

Nationellt forensiskt centrum, NFC, ska styrka att det var just den åtalade som var med vid rånförsöket, detta görs genom bildjämförelser. Rättegången hålls den 22 juni i Skaraborgs tingsrätt i Skövde.