15 jun 2016 09:51

15 jun 2016 09:51

Åtal mot Pagoldhs-rånare

SKÖVDE

Tre män försökte råna Pagoldhs ur i Skövde i april – två av dem är fortfarande inte identifierade. Men den tredje som varit häktad sedan i maj åtalas nu misstänkt för försök till grovt rån.

SLA kunde i slutet av maj avslöja att en 37-årig man hade anhållits misstänkt för inblandning i det brutala rånförsöket mot Pagoldhs ur i april. Polisen hade under en tid haft misstankarna riktade mot just honom. Han avtjänar för närvarande straff på annat håll i landet för andra brott men hämtades till Skövde där han begärdes häktad.

Vid häktningsförhandlingen förnekade han brott, men tingrätten beslutade att han skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för försök till grovt rån.

När åtalet mot honom nu kommer framgår det att han fortsätter att neka till brottet.

Han åtalas för att tillsammans med två okända män ha försökt att stjäla märkesklockor i klockbutiken i centrala Skövde. En av dem var beväpnad med en pistol och 37-åringen hade en hammare i handen som han försökte krossa ett klockskåp med.

SLA kunde i slutet av maj avslöja att en 37-årig man hade anhållits misstänkt för inblandning i det brutala rånförsöket mot Pagoldhs ur i april. Polisen hade under en tid haft misstankarna riktade mot just honom. Han avtjänar för närvarande straff på annat håll i landet för andra brott men hämtades till Skövde där han begärdes häktad.

Vid häktningsförhandlingen förnekade han brott, men tingrätten beslutade att han skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för försök till grovt rån.

När åtalet mot honom nu kommer framgår det att han fortsätter att neka till brottet.

Han åtalas för att tillsammans med två okända män ha försökt att stjäla märkesklockor i klockbutiken i centrala Skövde. En av dem var beväpnad med en pistol och 37-åringen hade en hammare i handen som han försökte krossa ett klockskåp med.