16 jun 2016 20:04

16 jun 2016 20:10

Kvinna stal tillbaka tusenlapp

SKÖVDE

Flera fall av snatteri inträffades inom loppet av ett par timmar i centrala Skövde på torsdagen.

Strax före klockan 16 misstänks en kvinna i 30-årsåldern för att ha stulit tusen kronor ur en butik på Storgatan i Skövde.

Kvinnan handlade i butiken och betalade för varorna med en tusenlapp. Men i samband med att hon fick växel tillbaka, lyckades hon förvirra personalen i butiken och kunde då stjäla tillbaka den tusenlapp hon betalat med.

– Kvinnan ska vara cirka 160 centimeter lång, ha långt mörkt hår och vara i trettioårsåldern. Hon var klädd i svart skinnjacka och jeans och beskrivs som väldigt smal och pratade mycket dålig svenska, säger Hans Lippens vid polisen i Västra Götaland.

Kvinnan ska varken ha skadat eller hotat någon i samband med stölden.

Bara en dryg halvtimme innan pengastölden anmäldes ett snatteri på Systembolaget på Nolhagavägen och en dryg halvtimme efter stölden kunde en väktare ta en person på bar gärning efter det att denne hade snattat skor och en tröja i en butik på Köpmannagatan.

Under eftermiddagen anmäldes också ett bostadsinbrott på Timmervägen i Skövde.

De boende i fastigheten var inte hemma utan stölden upptäcktes av en person som skulle vattna blommorna.

Det är oklart om och i så fall vad som stulits ur bostaden.

Strax före klockan 16 misstänks en kvinna i 30-årsåldern för att ha stulit tusen kronor ur en butik på Storgatan i Skövde.

Kvinnan handlade i butiken och betalade för varorna med en tusenlapp. Men i samband med att hon fick växel tillbaka, lyckades hon förvirra personalen i butiken och kunde då stjäla tillbaka den tusenlapp hon betalat med.

– Kvinnan ska vara cirka 160 centimeter lång, ha långt mörkt hår och vara i trettioårsåldern. Hon var klädd i svart skinnjacka och jeans och beskrivs som väldigt smal och pratade mycket dålig svenska, säger Hans Lippens vid polisen i Västra Götaland.

Kvinnan ska varken ha skadat eller hotat någon i samband med stölden.

Bara en dryg halvtimme innan pengastölden anmäldes ett snatteri på Systembolaget på Nolhagavägen och en dryg halvtimme efter stölden kunde en väktare ta en person på bar gärning efter det att denne hade snattat skor och en tröja i en butik på Köpmannagatan.

Under eftermiddagen anmäldes också ett bostadsinbrott på Timmervägen i Skövde.

De boende i fastigheten var inte hemma utan stölden upptäcktes av en person som skulle vattna blommorna.

Det är oklart om och i så fall vad som stulits ur bostaden.