17 jun 2016 18:33

17 jun 2016 18:33

Helgmöte för animefans

SKÖVDE: Afish håller animekonvent i Kulturhuset

För sjätte året anordnas ett animekonvent av Skövdeföreningen Afish, och under helgen ska ett 100-tal ungdomar samlas i Kulturhuset för bland annat att spela, skriva fanfiction eller delta i en cosplaytävling.

Förening Afish har funnits vid Högskolan i Skövde sedan 2007 och syftet är att vara en mötesplats för dem som är intresserade av den audiovisuella kulturen i Japan. Under fredagen inledde de sitt tredagarskonvent i Kulturhuset.

– Målgruppen är unga människor och de flesta som kommer hit är mellan 13 till 20 år, säger Erik Wikström, som är en av arrangörerna. Det finns olika aktiviteter här under helgen, man kan spela kortspelet Magic, sjunga karaoke eller skriva fanfiction. Vi har även en cosplaytävling med final på söndag, berättar han.

Ett tjejgäng från Karlsborg sitter och spelar kort i sina cosplaykläder och de pendlar till mässan under helgen.

– Vi ska träffa nya människor, chilla och så spelar vi tv-spel, men vi hoppas det kommer mer folk, säger Elin Fernhede.

Förening Afish har funnits vid Högskolan i Skövde sedan 2007 och syftet är att vara en mötesplats för dem som är intresserade av den audiovisuella kulturen i Japan. Under fredagen inledde de sitt tredagarskonvent i Kulturhuset.

– Målgruppen är unga människor och de flesta som kommer hit är mellan 13 till 20 år, säger Erik Wikström, som är en av arrangörerna. Det finns olika aktiviteter här under helgen, man kan spela kortspelet Magic, sjunga karaoke eller skriva fanfiction. Vi har även en cosplaytävling med final på söndag, berättar han.

Ett tjejgäng från Karlsborg sitter och spelar kort i sina cosplaykläder och de pendlar till mässan under helgen.

– Vi ska träffa nya människor, chilla och så spelar vi tv-spel, men vi hoppas det kommer mer folk, säger Elin Fernhede.