22 jun 2016 16:55

22 jun 2016 16:55

Nämndeman hotades

SKÖVDE: Tre hot samma dag

En nämndeman vid tingsrätten ska ha hotats flera gånger samma dag. Det uppger Skaraborgs tingsrätt i incidentrapporter till Domstolsverket.

Nämndemannen ska ha utsatts för hot under en dag tidigare i juni. Enligt de tre incidentrapporterna ska två av hoten har kommit till nämndemannen via e-post. Ytterligare ett hot ska nämndemannen ha tagit emot på en privat telefon. Det första hotet kom på förmiddagen och de två andra i tät följd under eftermiddagen.

Enligt SR Skaraborg ska hoten vara kopplade till den dom som handlar om en våldtäkt mot barn, där en 13-årig flicka i Mariestad utsattes för våldtäkt. Gärningsmannen dömdes till skyddstillsyn på grund av sin ålder. Enligt SR ville en nämndeman helt fria den åtalade, det är den nämndemannen som hotades.

I incidentrapporterna står det att händelserna ska polisanmälas av nämndemannen.

Nämndemannen ska ha utsatts för hot under en dag tidigare i juni. Enligt de tre incidentrapporterna ska två av hoten har kommit till nämndemannen via e-post. Ytterligare ett hot ska nämndemannen ha tagit emot på en privat telefon. Det första hotet kom på förmiddagen och de två andra i tät följd under eftermiddagen.

Enligt SR Skaraborg ska hoten vara kopplade till den dom som handlar om en våldtäkt mot barn, där en 13-årig flicka i Mariestad utsattes för våldtäkt. Gärningsmannen dömdes till skyddstillsyn på grund av sin ålder. Enligt SR ville en nämndeman helt fria den åtalade, det är den nämndemannen som hotades.

I incidentrapporterna står det att händelserna ska polisanmälas av nämndemannen.