22 jun 2016 13:41

22 jun 2016 14:37

Nytt uppdrag för Anders Flanking

NYHETER

Anders Flanking, före detta kommunalråd i Skövde, har utsetts till länsråd för länsstyrelsen i Kronoberg.

– Det känns jättekul, säger Flanking till SLA om det nya jobbet.

I Skövde är Anders Flanking känd bland annat som kommunalråd (1989 till 1998) för centern. Men han började som officer och har efter tiden som kommunalråd haft många andra uppdrag, bland annat för regeringskansliet som statssekreterare för miljödepartementet och chef för Arena för tillväxt. Han har även varit riksdagsledamot. Nu senast var Flanking vd och ägare för Alfa Consulting AB.

Anders Flanking säger till SLA att han ser fram emot att få arbeta i Kronoberg som han anser har många spännande utmaningar framför sig. Han har också fått ett gott intryck av Kronoberg och residensstaden Växjö.

– Verkligen, hela området påminner faktiskt lite om Skaraborg. Växjö är ju en expansiv ort med universitetet bland annat och sedan finns det mycket ren landsbygd.

Sökte i mars

Tjänsten sökte han redan i mars och först på onsdagen utnämndes han av regeringen till nytt länsråd, han börjar det nya jobbet den 18 juli.

– Det har varit en lång process med många tester och intervjuer.

Han ser fram emot att bli länsråd.

– Länsstyrelsen spinner ju över många områden och det handlar också om att främja länets utveckling.

Som länsråd, vilket är ett opolitiskt uppdrag, står han närmast under landshövdingen och är också dennes ställföreträdare.

– Man leder också det inre arbetet på förvaltningen.

Van att pendla

Anders Flanking bor i dag i Göteborg men har fortfarande anhöriga i Skövde och har tidigare också bott i Stockholm.

– Jag är van att pendla och det blir nog inledningsvis så även när det gäller det nya jobbet. Jag ska i alla fall bo kvar i Göteborg tills vidare och hitta något boende i Växjö, men på sikt får jag se hur det blir.

Kristina Alsér, landshövding i Kronobergs län, kommenterar i ett pressmeddelande utnämningen av Flankning som var en av 48 sökande: ”Vi är oerhört glada över att vi har lyckats knyta Anders Flanking till oss. Hans breda erfarenhet inom hållbarhets- och tillväxtfrågor likväl som hans breda nationella nätverk kommer vara till stor tillgång för vårt län och för vår länsstyrelse. Det kommer också vara en tillgång att han är väl insatt i frågan kring regionsindelningen”, säger Alsér.

I Skövde är Anders Flanking känd bland annat som kommunalråd (1989 till 1998) för centern. Men han började som officer och har efter tiden som kommunalråd haft många andra uppdrag, bland annat för regeringskansliet som statssekreterare för miljödepartementet och chef för Arena för tillväxt. Han har även varit riksdagsledamot. Nu senast var Flanking vd och ägare för Alfa Consulting AB.

Anders Flanking säger till SLA att han ser fram emot att få arbeta i Kronoberg som han anser har många spännande utmaningar framför sig. Han har också fått ett gott intryck av Kronoberg och residensstaden Växjö.

– Verkligen, hela området påminner faktiskt lite om Skaraborg. Växjö är ju en expansiv ort med universitetet bland annat och sedan finns det mycket ren landsbygd.

Sökte i mars

Tjänsten sökte han redan i mars och först på onsdagen utnämndes han av regeringen till nytt länsråd, han börjar det nya jobbet den 18 juli.

– Det har varit en lång process med många tester och intervjuer.

Han ser fram emot att bli länsråd.

– Länsstyrelsen spinner ju över många områden och det handlar också om att främja länets utveckling.

Som länsråd, vilket är ett opolitiskt uppdrag, står han närmast under landshövdingen och är också dennes ställföreträdare.

– Man leder också det inre arbetet på förvaltningen.

Van att pendla

Anders Flanking bor i dag i Göteborg men har fortfarande anhöriga i Skövde och har tidigare också bott i Stockholm.

– Jag är van att pendla och det blir nog inledningsvis så även när det gäller det nya jobbet. Jag ska i alla fall bo kvar i Göteborg tills vidare och hitta något boende i Växjö, men på sikt får jag se hur det blir.

Kristina Alsér, landshövding i Kronobergs län, kommenterar i ett pressmeddelande utnämningen av Flankning som var en av 48 sökande: ”Vi är oerhört glada över att vi har lyckats knyta Anders Flanking till oss. Hans breda erfarenhet inom hållbarhets- och tillväxtfrågor likväl som hans breda nationella nätverk kommer vara till stor tillgång för vårt län och för vår länsstyrelse. Det kommer också vara en tillgång att han är väl insatt i frågan kring regionsindelningen”, säger Alsér.