25 jun 2016 22:15

25 jun 2016 22:15

En varm midsommar i Boulogner

MIDSOMMARAFTON

Runt om i Skövde firades midsommar under fredagen. I Boulognerskogen, liksom på många andra platser, fick besökarna ta del av glass, dans och sång.

Midsommarafton brukar beskrivas som den längsta dagen på året, men detta året kan den nog även beskrivas som den varmaste. En stor del av Skövdes befolkning tog sig under fredagseftermiddagen till Boulognerskogen för att dansa kring midsommarstången, sjunga och svalka sig med ett dopp i den lilla tillhörande sjön.

Skövde folkdansgille underhöll folksamlingen med både sång och olika folkdanser. Alla barn fick först hjälpas åt att utsmycka midsommarstången med färgglada blommor innan de fick dansa till bland annat Små grodorna där även de små grisarna, små katterna och små hundarna fick vara med. Dansen avslutades med den obligatoriska Raketen innan vinnaren av lotteriet drogs.

Några som hade tagit sig till det varma midsommarfirandet var Heather och Olivia Byrne som båda nickade instämmande på frågan om de tyckte om att fira midsommar i Boulognerskogen. Systrarna fick också frågan om deras favoritsång att dansa till runt midsommarstången. Heather svarade Små grodorna medan Olivia svarade nästan likadant och sa:

- Jag också, fast Små katterna.

Midsommarafton brukar beskrivas som den längsta dagen på året, men detta året kan den nog även beskrivas som den varmaste. En stor del av Skövdes befolkning tog sig under fredagseftermiddagen till Boulognerskogen för att dansa kring midsommarstången, sjunga och svalka sig med ett dopp i den lilla tillhörande sjön.

Skövde folkdansgille underhöll folksamlingen med både sång och olika folkdanser. Alla barn fick först hjälpas åt att utsmycka midsommarstången med färgglada blommor innan de fick dansa till bland annat Små grodorna där även de små grisarna, små katterna och små hundarna fick vara med. Dansen avslutades med den obligatoriska Raketen innan vinnaren av lotteriet drogs.

Några som hade tagit sig till det varma midsommarfirandet var Heather och Olivia Byrne som båda nickade instämmande på frågan om de tyckte om att fira midsommar i Boulognerskogen. Systrarna fick också frågan om deras favoritsång att dansa till runt midsommarstången. Heather svarade Små grodorna medan Olivia svarade nästan likadant och sa:

- Jag också, fast Små katterna.

  • Stina Kinnerbäck