27 jun 2016 09:38

27 jun 2016 09:38

Snart byggstart i Ekedal

SKÖVDE

Det blir byggstart för Skövdebostäders område Ekedal i augusti. Där byggs 150 lägenheter, huvudsakligen ettor och tvåor – lägenhetstyper som bostadsbolaget tror kommer att tilltala ungdomar.

Ekedal ligger i kanten av Boulognerskogen, ett centralt läge nära kollektivtrafik och högskola.

– Det här är ett mycket bra läge och lägenhetstyper som vi tror kommer att tilltala ungdomar, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder, i ett pressmeddelande.

Lägenheterna, som mestadels är ettor och tvåor, ska byggas med smarta planlösningar för att pressa priserna så mycket som möjligt. Ambitionen är att nå ner till hyresnivåer som ska fungera även för en ensamstående hyresgäst i en etta. Samtidigt jobbar Skövdebostäder på olika sätt för att husen ska ha en så låg energiförbrukning som möjligt med passivhusteknik och solceller på taken.

– Vi börjar med etablering och markarbeten i augusti. Skövde behöver fler lägenheter och efterfrågan på mindre och billiga lägenheter är stor. Enligt planeringen kommer de första hyresgästerna att kunna flytta in i slutet av 2017 och området att vara helt färdigställt till sommaren 2018, säger Rikard Ingren, byggprojektledare på Skövdebostäder, i pressmeddelandet.

Ekedal ligger i kanten av Boulognerskogen, ett centralt läge nära kollektivtrafik och högskola.

– Det här är ett mycket bra läge och lägenhetstyper som vi tror kommer att tilltala ungdomar, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder, i ett pressmeddelande.

Lägenheterna, som mestadels är ettor och tvåor, ska byggas med smarta planlösningar för att pressa priserna så mycket som möjligt. Ambitionen är att nå ner till hyresnivåer som ska fungera även för en ensamstående hyresgäst i en etta. Samtidigt jobbar Skövdebostäder på olika sätt för att husen ska ha en så låg energiförbrukning som möjligt med passivhusteknik och solceller på taken.

– Vi börjar med etablering och markarbeten i augusti. Skövde behöver fler lägenheter och efterfrågan på mindre och billiga lägenheter är stor. Enligt planeringen kommer de första hyresgästerna att kunna flytta in i slutet av 2017 och området att vara helt färdigställt till sommaren 2018, säger Rikard Ingren, byggprojektledare på Skövdebostäder, i pressmeddelandet.