30 jun 2016 10:03

30 jun 2016 10:03

Janne Nilsson ny vd på Sommarland

SKARABORG

Janne Nilsson blir ny vd på Skara Sommarland.
– Med Janne får vi en väldigt kunnig och engagerad ledare med ett stort tekniskt intresse och gedigen erfarenhet, säger Christer Fogelmarck, koncernchef på Parks and Resorts, Skara Sommarlands ägare, i ett pressmeddelande.

Med en bakgrund som löjtnant i det svenska flygvapnet, senare utbildningsansvarig inom delsystem på JAS Gripen och därefter ansvarig för motorprovningen på Volvo Aero är 48-årige Janne Nilsson välbekant med tekniska drivsystem. Något som kommer till användning i en nöjespark med 45 attraktioner, säger Skara Sommarland i ett pressmeddelande på torsdagen.

Nilsson har arbetat med ledarskap under större delen av sitt yrkesliv och kommer närmast från en tjänst som vd för träindustribolaget Moelven där han har varit i nio år.

Nilsson tillträder den nya posten som vd för Skandinaviens största vattenpark den i oktober.

Men redan i slutet av 80-talet arbetade han i parken, då som arbetsledare på campingen. Faktum är att hela familjen har erfarenhet av att jobba på Skara Sommarland. Jannes fru jobbade i en av parkens kiosker under 80-talet och nästa generation har redan tagit klivet in i verksamheten. Både dottern Stina och sonen Oskar arbetar i år som säsongsmedarbetare i parken. Det var på Stinas inrådan som Janne bestämde sig för att söka vd-posten på Skara Sommarland.

– Hon tyckte att rollen skulle passa mig och hon har rätt. Jag har många positiva minnen från Skara Sommarland, både som besökare och från tiden då jag arbetade på campingen. Parken har förändrats mycket sedan jag jobbade där under 80-talet. Nu ser jag fram emot att fortsätta driva utvecklingen av regionens bästa besöksmål tillsammans med Skara Sommarlands medarbetare, säger Janne Nilsson i pressmeddelandet.

Med en bakgrund som löjtnant i det svenska flygvapnet, senare utbildningsansvarig inom delsystem på JAS Gripen och därefter ansvarig för motorprovningen på Volvo Aero är 48-årige Janne Nilsson välbekant med tekniska drivsystem. Något som kommer till användning i en nöjespark med 45 attraktioner, säger Skara Sommarland i ett pressmeddelande på torsdagen.

Nilsson har arbetat med ledarskap under större delen av sitt yrkesliv och kommer närmast från en tjänst som vd för träindustribolaget Moelven där han har varit i nio år.

Nilsson tillträder den nya posten som vd för Skandinaviens största vattenpark den i oktober.

Men redan i slutet av 80-talet arbetade han i parken, då som arbetsledare på campingen. Faktum är att hela familjen har erfarenhet av att jobba på Skara Sommarland. Jannes fru jobbade i en av parkens kiosker under 80-talet och nästa generation har redan tagit klivet in i verksamheten. Både dottern Stina och sonen Oskar arbetar i år som säsongsmedarbetare i parken. Det var på Stinas inrådan som Janne bestämde sig för att söka vd-posten på Skara Sommarland.

– Hon tyckte att rollen skulle passa mig och hon har rätt. Jag har många positiva minnen från Skara Sommarland, både som besökare och från tiden då jag arbetade på campingen. Parken har förändrats mycket sedan jag jobbade där under 80-talet. Nu ser jag fram emot att fortsätta driva utvecklingen av regionens bästa besöksmål tillsammans med Skara Sommarlands medarbetare, säger Janne Nilsson i pressmeddelandet.