04 jul 2016 06:00

04 jul 2016 06:00

En hyllning till rosen i Skultorp

SKÖVDE: Öppen trädgård

Rosens dag arrangerades i Skultorp i lördags och då kunde inbjudna trädgårdsintresserade ta del av Kerstin Peterséns över 200 olika.

Det var Skaraborgsrosen av Svenska rosensällskapets första stora Öppna trädgård som hölls i Kerstin Peterséns trädgård. Inbjudna var bland annat Sällskapet trädgårdsamatörerna och trädgårdsföreningar i kringkommunerna. Det är Kerstin Peterséns föräldrahem och föräldrarna var intresserade av odling. Hon flyttade dit 1990.

– Jag har alltid varit intresserad av att stoppa fingrarna i jorden. Året innan var jag i Norditalien och det var då jag fick den stora kicken. Jag gick där bland gammaldags rosor och kryddor och tyckte att det var paradiset.

Det finns mycket mer i trädgården är rosor, bland annat träd från i princip hela världen.

Det var Skaraborgsrosen av Svenska rosensällskapets första stora Öppna trädgård som hölls i Kerstin Peterséns trädgård. Inbjudna var bland annat Sällskapet trädgårdsamatörerna och trädgårdsföreningar i kringkommunerna. Det är Kerstin Peterséns föräldrahem och föräldrarna var intresserade av odling. Hon flyttade dit 1990.

– Jag har alltid varit intresserad av att stoppa fingrarna i jorden. Året innan var jag i Norditalien och det var då jag fick den stora kicken. Jag gick där bland gammaldags rosor och kryddor och tyckte att det var paradiset.

Det finns mycket mer i trädgården är rosor, bland annat träd från i princip hela världen.