04 jul 2016 17:16

04 jul 2016 17:16

Rydgäng skapade ny dag

RYD: Ungdomar ordnade "Grill och chill" för 10–13 åringar

Aktivitetsdagen ”Grill och chill” är resultatet av en månads arbete för sex killar från Ryd. Tanken var att stå upp mot de fördomar som finns och ordna en dag i gemenskap för och med sommarlovslediga unga.

Grillen är tänd och ungdomar är samlade på bänken intill volleybollplanen vid Karstorp - namnet ”Grill och chill” passar klockrent för dagen. Dock har det inte varit lugnt hela tiden. När de unga Rydborna samlades kring lunchtid drog lekarna i gång, allt från hoppsäck till ägglöpning. David Audichu, Edi Solaka, Ali Ridha, Sargon Merkhael och Koshaba Talya är de 16 -18 år gamla killarna bakom evenemanget. För dem var gemenskapen och att vara förebilder för de yngre viktigt.

– De har verkligen gjort ett bra jobb och de tar hand om oss, säger bröderna Johnny och Elias Bero nöjt.

”Grill och chill” var gratis för alla 10 -13-åringar boende i Ryd. Då gänget förverkligade sin idé och skrev en projektplan fick de stöd av Skövde kommun. De tackar områdesutvecklaren i Ryd, Karin Holm, för hennes motivation efter att idén hade kläckts vid prat om sommarjobb.

– Vi fixade det här tillsammans, säger Edi Solaka.

Grillen är tänd och ungdomar är samlade på bänken intill volleybollplanen vid Karstorp - namnet ”Grill och chill” passar klockrent för dagen. Dock har det inte varit lugnt hela tiden. När de unga Rydborna samlades kring lunchtid drog lekarna i gång, allt från hoppsäck till ägglöpning. David Audichu, Edi Solaka, Ali Ridha, Sargon Merkhael och Koshaba Talya är de 16 -18 år gamla killarna bakom evenemanget. För dem var gemenskapen och att vara förebilder för de yngre viktigt.

– De har verkligen gjort ett bra jobb och de tar hand om oss, säger bröderna Johnny och Elias Bero nöjt.

”Grill och chill” var gratis för alla 10 -13-åringar boende i Ryd. Då gänget förverkligade sin idé och skrev en projektplan fick de stöd av Skövde kommun. De tackar områdesutvecklaren i Ryd, Karin Holm, för hennes motivation efter att idén hade kläckts vid prat om sommarjobb.

– Vi fixade det här tillsammans, säger Edi Solaka.

  • Birthe Wetter