05 jul 2016 14:30

05 jul 2016 14:42

Anhållen efter bilrånet

SKÖVDE

En Skövdebo är anhållen misstänkt för grovt olaga hot och grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel efter en händelse i Södra Ryd i lördags kväll. En person blev då under hotfulla former rånad på sin bil, det misstänkte brottet skedde på Timmervägen.

Bilen hittades senare, men den misstänkte gärningsmannen fanns inte där då. Uppgifter i utredningen ledde dock polisen till en Skövdebo, bland annat fanns ett signalement.

– I måndags eftermiddag hämtades mannen till förhör och han anhölls efter detta. Han förnekar brott och det är i nuläget oklart om åklagaren kommer att begära honom häktad. Besked om det kan komma senare under tisdagen., säger Erika Magnusson vid Skövdepolisen.

Polisen vet ännu inget om något motiv till händelsen men säger att det kan finnas andra tidigare händelser i bakgrunden som har spelat in.

Bilen hittades senare, men den misstänkte gärningsmannen fanns inte där då. Uppgifter i utredningen ledde dock polisen till en Skövdebo, bland annat fanns ett signalement.

– I måndags eftermiddag hämtades mannen till förhör och han anhölls efter detta. Han förnekar brott och det är i nuläget oklart om åklagaren kommer att begära honom häktad. Besked om det kan komma senare under tisdagen., säger Erika Magnusson vid Skövdepolisen.

Polisen vet ännu inget om något motiv till händelsen men säger att det kan finnas andra tidigare händelser i bakgrunden som har spelat in.