05 jul 2016 16:45

05 jul 2016 16:45

Lek och skoj för cancerdrabbade

SKÖVDE: Cancerdrabbade familjer bjuds på semester

I syfte att underlätta och ge glädje åt cancersjuka barn och deras familjer bjuder föreningen Projekt 322 på resor till Knistad herrgård och Skara Sommarland.

Sedan 2011 har Projekt 322 hjälpt cancersjuka barn genom att försöka sprida glädje med leksaker, resor och upplevelser.

Flera sjukhus

– Jag vet hur tråkigt det kan vara att ligga på sjukhus som barn. Jag gjorde det själv på grund av min grava synedsättning. Så nu vill jag hjälpa andra barn, säger Tomas Lind som är verksamhetsledare på projekt 322.

Namnet på projektet kommer efter avdelning 322 på barncancercentrum som finns på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. Förutom Göteborg vänder man sig också till sjukhusen i Jönköping, Borås och Linköping.

Knistad herrgård

Vid tre tillfällen under sommaren görs tvådagarsresor till Knistad herrgård och Skara Sommarland med familjer som drabbats av cancer.

– Det är en fantastisk möjlighet för att få ha roligt en stund och samtidigt träffa andra familjer, säger Therese Udiljak som är med på den andra resan med maken Mikael och barnen Oliver, Linnea och Felicia.

Vid ankomsten till herrgården bjöds familjerna på fika innan det var dags för lek. Då fick familjerna dela upp sig i olika lag för utmaningar som tagit inspiration från ”Fångarna på fortet”.

Några andra som var väldigt glada över att komma ut på resa var föräldrarna Erik och Mari Silow.

– Det är inte lätt att som familj komma iväg på semester mellan behandlingar och när man inte heller vet hur vår dotter Malva mår från dag till dag. Så det är värt hur mycket som helst att detta anordnas, säger Erik Silow.

När Malva får frågan om det ska bli kul att också åka till Skara Sommarland svarar hon med att nicka instämmande.

Sedan 2011 har Projekt 322 hjälpt cancersjuka barn genom att försöka sprida glädje med leksaker, resor och upplevelser.

Flera sjukhus

– Jag vet hur tråkigt det kan vara att ligga på sjukhus som barn. Jag gjorde det själv på grund av min grava synedsättning. Så nu vill jag hjälpa andra barn, säger Tomas Lind som är verksamhetsledare på projekt 322.

Namnet på projektet kommer efter avdelning 322 på barncancercentrum som finns på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. Förutom Göteborg vänder man sig också till sjukhusen i Jönköping, Borås och Linköping.

Knistad herrgård

Vid tre tillfällen under sommaren görs tvådagarsresor till Knistad herrgård och Skara Sommarland med familjer som drabbats av cancer.

– Det är en fantastisk möjlighet för att få ha roligt en stund och samtidigt träffa andra familjer, säger Therese Udiljak som är med på den andra resan med maken Mikael och barnen Oliver, Linnea och Felicia.

Vid ankomsten till herrgården bjöds familjerna på fika innan det var dags för lek. Då fick familjerna dela upp sig i olika lag för utmaningar som tagit inspiration från ”Fångarna på fortet”.

Några andra som var väldigt glada över att komma ut på resa var föräldrarna Erik och Mari Silow.

– Det är inte lätt att som familj komma iväg på semester mellan behandlingar och när man inte heller vet hur vår dotter Malva mår från dag till dag. Så det är värt hur mycket som helst att detta anordnas, säger Erik Silow.

När Malva får frågan om det ska bli kul att också åka till Skara Sommarland svarar hon med att nicka instämmande.

  • Joacim F Kaiberger