08 jul 2016 14:17

20 jul 2016 16:03

Fem åtalas för brutala brott

SKÖVDE: Misshandlade, hotade och rånade yngling

Fem unga män åtalas nu misstänkta för människorov och grovt rån. De ska ha tvingat med en yngling i en bil och misshandlat, dödshotat och även riktat en pistol mot honom. De har också pressat honom på pengar.

I mitten av maj häktades de fem unga männen, mellan 17 och 20 år gamla, fyra från Skövde och en från Skara. De häktades misstänkta för att de den 22 april skulle ha kidnappat och rånat en person i Skövde. En av dem, en 17-åring, häktades också misstänkt för försök till mord i Skara i februari. I slutet av maj hävdes häktningsbeslutet gällande honom av åklagaren eftersom han är så ung, men brottsmisstankarna kvarstod.

Pistolhot

Nu åtalas de fem för de brutala brott de utsatte målsäganden för. Allt började i centrala Skövde. De tvingade då målsäganden in i en bil som kördes av en av de åtalade. Under färden som gick mot ett bostadsområde Skövde, har de övriga fyra slagit ynglingen både mot kroppen och huvud. En av dem har också riktat en pistol eller pistolliknande föremål mot målsäganden nacke samtidigt som han uttalat dödshot mot honom.

Kammaråklagare Sofia Karlsson hävdar i åtalet att de fem har fört målsäganden till en parkeringsplats och där tvingatt med honom in i ett skogsområde. Där har misshandeln fortsatt med slag och sparkar, även när han låg ner, och med tillhyggen. En av dem ska också ha hållit en kniv mot målsägandens kropp. Åklagaren anser att målsäganden har varit skyddslös och inte i stånd att försvara sig eller fly. I samband med misshandeln ska de fem också ha krävt att målsäganden ska betala dem 7 000 kronor.

Grovt rån

Därefter ha de återigen med tvång fått in honom i bilen och kört honom till en bankomat där han tvingades att försöka ta ut pengar. Målsäganden har därefter kunnat lämna platsen. De åtalas också misstänkta för grovt rån då de bland annat ska ha rånat ynglingen på ett armbandsur, en guldring, en plånbok och en mobiltelefon

Enligt uppgifter i åtalet förnekar de fem brott.

En av de fem åtalas också misstänkt för övergrepp i rättssak, detta efter att han ska ha hotat målsäganden med att ”mörda dig och alla som står i vägen om du går till polisen”.

I mitten av maj häktades de fem unga männen, mellan 17 och 20 år gamla, fyra från Skövde och en från Skara. De häktades misstänkta för att de den 22 april skulle ha kidnappat och rånat en person i Skövde. En av dem, en 17-åring, häktades också misstänkt för försök till mord i Skara i februari. I slutet av maj hävdes häktningsbeslutet gällande honom av åklagaren eftersom han är så ung, men brottsmisstankarna kvarstod.

Pistolhot

Nu åtalas de fem för de brutala brott de utsatte målsäganden för. Allt började i centrala Skövde. De tvingade då målsäganden in i en bil som kördes av en av de åtalade. Under färden som gick mot ett bostadsområde Skövde, har de övriga fyra slagit ynglingen både mot kroppen och huvud. En av dem har också riktat en pistol eller pistolliknande föremål mot målsäganden nacke samtidigt som han uttalat dödshot mot honom.

Kammaråklagare Sofia Karlsson hävdar i åtalet att de fem har fört målsäganden till en parkeringsplats och där tvingatt med honom in i ett skogsområde. Där har misshandeln fortsatt med slag och sparkar, även när han låg ner, och med tillhyggen. En av dem ska också ha hållit en kniv mot målsägandens kropp. Åklagaren anser att målsäganden har varit skyddslös och inte i stånd att försvara sig eller fly. I samband med misshandeln ska de fem också ha krävt att målsäganden ska betala dem 7 000 kronor.

Grovt rån

Därefter ha de återigen med tvång fått in honom i bilen och kört honom till en bankomat där han tvingades att försöka ta ut pengar. Målsäganden har därefter kunnat lämna platsen. De åtalas också misstänkta för grovt rån då de bland annat ska ha rånat ynglingen på ett armbandsur, en guldring, en plånbok och en mobiltelefon

Enligt uppgifter i åtalet förnekar de fem brott.

En av de fem åtalas också misstänkt för övergrepp i rättssak, detta efter att han ska ha hotat målsäganden med att ”mörda dig och alla som står i vägen om du går till polisen”.