09 jul 2016 07:07

09 jul 2016 07:22

Två åtalas för mordbränder och rån

Tidigare i år anhölls två unga Skövdebor som misstänktes ligga bakom flera åldringsrån. De unga männen var i 18- och 20-årsåldern.

Mot den yngre av de två anhållna fanns det fler misstankar, 18 åringen anhölls även misstänkt för branden som förstörde förskolan Skogen i Skultorp, hembygdsföreningens gamla stationshus i Skultorp samt ett vindskydd som tänts på vid motionsspåret i närheten av Billingen i Skövde. Han åtalas för de anlagda bränderna samt åldringsrånen som även 20-åringen åtalas för.

Rättegången hålls senare i år där de båda männen åtalas för stöld, grov stöld samt rån, uppger P4 Skaraborg.  

Mot den yngre av de två anhållna fanns det fler misstankar, 18 åringen anhölls även misstänkt för branden som förstörde förskolan Skogen i Skultorp, hembygdsföreningens gamla stationshus i Skultorp samt ett vindskydd som tänts på vid motionsspåret i närheten av Billingen i Skövde. Han åtalas för de anlagda bränderna samt åldringsrånen som även 20-åringen åtalas för.

Rättegången hålls senare i år där de båda männen åtalas för stöld, grov stöld samt rån, uppger P4 Skaraborg.