12 jul 2016 08:28

12 jul 2016 10:50

Polis åtalas för misshandel

NYHETER

En polis tilldelade två män flera slag med batongen när de skulle gripas. Nu åtalas polismannen misstänkt för två fall misshandel. Han nekar till brott.

I höstas skulle två män gripas i närheten av E20 i Skara kommun. Polismannen ska då ha tilldelat de två ett flertal slag med batongen. En av dem fick slag mot huvud och axel, den andre mot huvud och ansikte. En av dem började att blöda av slagen. Båda kände smärta.

Nu åtalas polismannen misstänkt för misshandel. Chefsåklagare Lena Kastlund vid Särskilda åklagarkammaren anser att ”våldet inte har varit försvarligt och andra medel har inte varit otillräckliga”.

Enligt uppgifter i åtalet har polisen i förhör förnekat brott.

Åklagaren kommer för att styrka åtalet att kalla de två männen att vittna om vad som hände, både för egen del men även för kamratens. Även polismannens kollega ska kallas som vittne. Enligt åklagaren ska denne berätta om sina iakttagelser vid tillfället, att batongslag har utdelats i målsägandenas huvuden och att våldet inte har varit försvarligt.

I höstas skulle två män gripas i närheten av E20 i Skara kommun. Polismannen ska då ha tilldelat de två ett flertal slag med batongen. En av dem fick slag mot huvud och axel, den andre mot huvud och ansikte. En av dem började att blöda av slagen. Båda kände smärta.

Nu åtalas polismannen misstänkt för misshandel. Chefsåklagare Lena Kastlund vid Särskilda åklagarkammaren anser att ”våldet inte har varit försvarligt och andra medel har inte varit otillräckliga”.

Enligt uppgifter i åtalet har polisen i förhör förnekat brott.

Åklagaren kommer för att styrka åtalet att kalla de två männen att vittna om vad som hände, både för egen del men även för kamratens. Även polismannens kollega ska kallas som vittne. Enligt åklagaren ska denne berätta om sina iakttagelser vid tillfället, att batongslag har utdelats i målsägandenas huvuden och att våldet inte har varit försvarligt.