15 jul 2016 12:00

15 jul 2016 12:00

Dömdes för dödliga knivstick

NYHETER: Överklagar fängelsedom

En kvinna dömdes till fängelse i 2,3 år för att ha stuckit sin man med kniv – han dog dagen efter. Nu överklagar hon och yrkar på ett frikännande.

En man i Karlsborgs kommun avled av svåra stickskador i november 2014. Hans fru anhölls misstänkt för försök till dråp, senare häktades hon misstänkt för mord, men försattes på fri fot efter en vecka. Utredningen fortsatte och misstankarna mot henne kvarstod. Kvinnan åtalades i maj i år misstänkt för grov misshandel och grovt vållande till annans död.

I juni dömdes hon till fängelse i 2,3 år, hon dömdes för grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Enligt tingsrätten är det uteslutet att någon annan än hon har orsakat mannen de dödliga skadorna. Domstolen sade också att skadorna måste ha orsakats av upprepade och relativt kraftiga stick- och/eller huggliknande rörelser. De båda gärningarna ”synes vara präglade av stundens ingivelse och vara impulsstyrda än att de synes vara planerade eller överlagda”, konstaterade tingsrätten.

Kvinnan har överklagat domen till hovrätten och yrkar att hon ska frikännas. Hon framför, via advokat Inger Rönnbäck, att det inte är ställt utom varje rimligt tvivel att hon begått de brott som tingsrätten kommit fram till. Rättegången i hovrätten hålls i augusti.

En man i Karlsborgs kommun avled av svåra stickskador i november 2014. Hans fru anhölls misstänkt för försök till dråp, senare häktades hon misstänkt för mord, men försattes på fri fot efter en vecka. Utredningen fortsatte och misstankarna mot henne kvarstod. Kvinnan åtalades i maj i år misstänkt för grov misshandel och grovt vållande till annans död.

I juni dömdes hon till fängelse i 2,3 år, hon dömdes för grov misshandel och grovt vållande till annans död.

Enligt tingsrätten är det uteslutet att någon annan än hon har orsakat mannen de dödliga skadorna. Domstolen sade också att skadorna måste ha orsakats av upprepade och relativt kraftiga stick- och/eller huggliknande rörelser. De båda gärningarna ”synes vara präglade av stundens ingivelse och vara impulsstyrda än att de synes vara planerade eller överlagda”, konstaterade tingsrätten.

Kvinnan har överklagat domen till hovrätten och yrkar att hon ska frikännas. Hon framför, via advokat Inger Rönnbäck, att det inte är ställt utom varje rimligt tvivel att hon begått de brott som tingsrätten kommit fram till. Rättegången i hovrätten hålls i augusti.