17 jul 2016 21:49

17 jul 2016 21:49

Fiol och orgel i Häggum

UNDERHÅLLNING: Greger Siljebo och Jakob Petrén i Musik på Billingen

Finstämt. Det bjöds på humor och stämningsfulla låtar när det under söndagskvällen var dags för Häggums kyrka att stå värd för evenemanget Musik på Billingen.

Det var fullsatt till sista plats när musikerna Grger Siljebo och Jakob Petrén med konserten Låtar inifrån gästade Musik på Billingen tidigt på söndagskvällen.

– God kväll och välkomna hit, sa prästen Mats Bengtsson när han hälsade välkommen och berättade att kvällens kollekt går till just evenemanget Musik på Billingen.

”Lite märkvärdigt”

Sedan var det dags för musikerna själva att ta vid och de började med en melodi av Johannes Bryngelsson.

– Noterna till den här melodin hittades i spånet mellan två våningsplan på en gård utanför Svenljunga och är skrivna av en 16-årig Johannes Bryngelsson, det är väl ändå lite märkvärdigt, sa violinist Greger Siljebo när han presenterade stycket.

Han fortsatte sedan att berätta om nästa melodi, en doppolska som han skrivit själv.

– Jag blev tillfråga att vara gudfar åt en liten pojke för många år sedan och då måste man ju ha en bra doppresent, sa han och förklarade att eftersom han inte kom på någon bättre idé på en gåva, så skrev han en låt istället.

Kärleksförklaring

En liknande historia bjöd Jakob Petrén på när han skulle presentera den egenskrivna melodin Var morgon ny, som är en hyllning till hans dåvarande sambo Jenny Berggren, som även är känd som sångaren i gruppen Ace of base.

– Den här låten skrev jag när jag och Greger spelade in låtar i hans studio i Varberg och jag hade varit borta hemifrån väldigt länge, förklarade Jakob och berättade att han och Greger spelade upp den för Jenny i telefonen.

– Jag vet inte om det var bara därför, men i dag är vi i alla fall gifta och har två barn tillsammans, skämtade han med publiken.

Det var fullsatt till sista plats när musikerna Grger Siljebo och Jakob Petrén med konserten Låtar inifrån gästade Musik på Billingen tidigt på söndagskvällen.

– God kväll och välkomna hit, sa prästen Mats Bengtsson när han hälsade välkommen och berättade att kvällens kollekt går till just evenemanget Musik på Billingen.

”Lite märkvärdigt”

Sedan var det dags för musikerna själva att ta vid och de började med en melodi av Johannes Bryngelsson.

– Noterna till den här melodin hittades i spånet mellan två våningsplan på en gård utanför Svenljunga och är skrivna av en 16-årig Johannes Bryngelsson, det är väl ändå lite märkvärdigt, sa violinist Greger Siljebo när han presenterade stycket.

Han fortsatte sedan att berätta om nästa melodi, en doppolska som han skrivit själv.

– Jag blev tillfråga att vara gudfar åt en liten pojke för många år sedan och då måste man ju ha en bra doppresent, sa han och förklarade att eftersom han inte kom på någon bättre idé på en gåva, så skrev han en låt istället.

Kärleksförklaring

En liknande historia bjöd Jakob Petrén på när han skulle presentera den egenskrivna melodin Var morgon ny, som är en hyllning till hans dåvarande sambo Jenny Berggren, som även är känd som sångaren i gruppen Ace of base.

– Den här låten skrev jag när jag och Greger spelade in låtar i hans studio i Varberg och jag hade varit borta hemifrån väldigt länge, förklarade Jakob och berättade att han och Greger spelade upp den för Jenny i telefonen.

– Jag vet inte om det var bara därför, men i dag är vi i alla fall gifta och har två barn tillsammans, skämtade han med publiken.

  • Anna Leijon