19 jul 2016 16:58

19 jul 2016 16:58

Ungdomar uppmanas att delta

SÖDRA RYD: Konstprojekt för att sätta färg

Ryd ska bli mer färgglatt. I höst kommer ett konstprojekt pågå där tanken är att den stora betongväggen vid konstgräsplanen ska utsmyckas av ungdomar.

Ett samhälle med många betongväggar känns grått och tråkigt, men det kommer det bli ändring på i Södra Ryd. Under hösten är det nämligen tänkt att en grupp ungdomar ska sätta lite färg på omgivningarna.

Kreativ och nyfiken

Under hösten bjuder Skövde kommun in alla ungdomar mellan 13 och 25 år till att delta i ett konstprojekt för att utforma ett nytt konstverk. Ungdomar som vill delta behöver inte ha någon erfarenhet av konst eller skapande sedan innan. Huvudsaken är att den som vill delta är kreativ, nyfiken och har ett öppet sinne, skriver Skövde kommun på sin hemsida.

Ges information

Projektet startar den 24 augusti med en workshop i biblioteket i Södra Ryd. Då kommer det ges information om hur arbetet kommer vara upplagt under de kommande veckorna.

Gatukonstnär

Konstnären Alexander Kurlandsky, även känd under artistnamnet AKAY, är den som kommer leda arbetet och han kommer finns på plats i Södra Ryd. Han bor i Stockholm och sedan 1980-talet har han gjort sig känd som gatukonstnär och han har även skapat den påhittade ideologin Akayism, som han marknadsfört i storstäder runt om i världen.

Under hösten

Konstprojektet, som har fått namnet Sätt färg på Ryd, har inget bestämt slutdatum, utan kommer pågå under hösten till dess att konstverket är färdigt.

Ett samhälle med många betongväggar känns grått och tråkigt, men det kommer det bli ändring på i Södra Ryd. Under hösten är det nämligen tänkt att en grupp ungdomar ska sätta lite färg på omgivningarna.

Kreativ och nyfiken

Under hösten bjuder Skövde kommun in alla ungdomar mellan 13 och 25 år till att delta i ett konstprojekt för att utforma ett nytt konstverk. Ungdomar som vill delta behöver inte ha någon erfarenhet av konst eller skapande sedan innan. Huvudsaken är att den som vill delta är kreativ, nyfiken och har ett öppet sinne, skriver Skövde kommun på sin hemsida.

Ges information

Projektet startar den 24 augusti med en workshop i biblioteket i Södra Ryd. Då kommer det ges information om hur arbetet kommer vara upplagt under de kommande veckorna.

Gatukonstnär

Konstnären Alexander Kurlandsky, även känd under artistnamnet AKAY, är den som kommer leda arbetet och han kommer finns på plats i Södra Ryd. Han bor i Stockholm och sedan 1980-talet har han gjort sig känd som gatukonstnär och han har även skapat den påhittade ideologin Akayism, som han marknadsfört i storstäder runt om i världen.

Under hösten

Konstprojektet, som har fått namnet Sätt färg på Ryd, har inget bestämt slutdatum, utan kommer pågå under hösten till dess att konstverket är färdigt.

  • Anna Leijon