20 jul 2016 17:15

20 jul 2016 17:15

Polisanmälan om skadegörelse i Tidan

SKÖVDE: Nattlig skadegörelse i Tidan polisanmäls av boende

Under snart en veckas tid har det förekommit flera fall av skadegörelse i Tidan. Händelserna har skett nattetid och nu har flera boende tröttnat och polisanmält tilltagen. Bland annat har leksaker och brevlådor förstörts och en bil har satts i brand, de boende misstänker ett ungdomsgäng för skadegörelsen.

Sedan en vecka tillbaka har ett flertal fall av skadegörelse inträffat i centrala Tidan och nu har flera familjer tröttnat på vandalismen och gjort polisanmälan. De boende i områdena runt om i Tidan misstänker att ett ungdomsgäng drar runt nattetid och utför olika typer av skadegörelse. Boende har även blivit ofredade i sina hus med stenkastning mot husen samt att man hört att någon dragit i deras ytterdörrar.

En av dem som gjort anmälan till polisen om de olika händelserna har uttalat sig för SLA, men vill vara anonym på grund av rädsla för ungdomsgänget.

– Det är flera som sett de här unga personerna röra sig i Tidan på kvällen så misstankarna riktas ju mot dessa ungdomar, säger Tidanbon. Det har varit lugnt här i Tidan och de här händelserna är väldigt tråkiga för de boende i samhället. Vi har faktiskt satt upp en kamera som registrera vad som händer utanför vårt hus nu efter skadegörelsen som drabbat oss, säger personen.

Enligt uppgifter till SLA ska en Facebook-grupp för föräldrar i Tidan diskutera om man ska gå på nattpatruller i samhället för att motverka fler fall av vandalism.

Några exempel på vad som hänt är bland annat skadegörelse och nedskräpning på Vårlundavägen, här har även postlådor rivits ned och slagits sönder. Stenkastning mot lägenheter i området har också hänt under natten. På skolgården har soptunnor slagits sönder och leksaker samt lekställningar där har förstörts, ölburkar och flaskor har kastats på skolområdet.

Fastigheter i området runt skolan har fått stenar kastade mot husen samt blivit av med sina postlådor. Utemöbler har försvunnit och har sedan hittas uppeldade på skolgården. På Stationsvägen har leksaker och en studsmatta skurits sönder och en postlåda har brunnit. Den bil som stacks i brand var avställd men användes som reservdelsbil. Det senaste nattliga dådet var på Berglundavägen, här hade ved på tomten kastats ut på gatan.

Sedan en vecka tillbaka har ett flertal fall av skadegörelse inträffat i centrala Tidan och nu har flera familjer tröttnat på vandalismen och gjort polisanmälan. De boende i områdena runt om i Tidan misstänker att ett ungdomsgäng drar runt nattetid och utför olika typer av skadegörelse. Boende har även blivit ofredade i sina hus med stenkastning mot husen samt att man hört att någon dragit i deras ytterdörrar.

En av dem som gjort anmälan till polisen om de olika händelserna har uttalat sig för SLA, men vill vara anonym på grund av rädsla för ungdomsgänget.

– Det är flera som sett de här unga personerna röra sig i Tidan på kvällen så misstankarna riktas ju mot dessa ungdomar, säger Tidanbon. Det har varit lugnt här i Tidan och de här händelserna är väldigt tråkiga för de boende i samhället. Vi har faktiskt satt upp en kamera som registrera vad som händer utanför vårt hus nu efter skadegörelsen som drabbat oss, säger personen.

Enligt uppgifter till SLA ska en Facebook-grupp för föräldrar i Tidan diskutera om man ska gå på nattpatruller i samhället för att motverka fler fall av vandalism.

Några exempel på vad som hänt är bland annat skadegörelse och nedskräpning på Vårlundavägen, här har även postlådor rivits ned och slagits sönder. Stenkastning mot lägenheter i området har också hänt under natten. På skolgården har soptunnor slagits sönder och leksaker samt lekställningar där har förstörts, ölburkar och flaskor har kastats på skolområdet.

Fastigheter i området runt skolan har fått stenar kastade mot husen samt blivit av med sina postlådor. Utemöbler har försvunnit och har sedan hittas uppeldade på skolgården. På Stationsvägen har leksaker och en studsmatta skurits sönder och en postlåda har brunnit. Den bil som stacks i brand var avställd men användes som reservdelsbil. Det senaste nattliga dådet var på Berglundavägen, här hade ved på tomten kastats ut på gatan.