25 jul 2016 11:05

25 jul 2016 11:05

Längre prideparad

SKÖVDE: Pridefestivalen växer med längre paradväg och gemensam musik

Årets pridefestival med den tillhörande paraden bjuder på en del nyheter i år. Paradvägen kommer att vara längre samt att alla ska kunna lyssna till samma musik under paraden. Radio Skövde ska sända musik som alla ska kunna dansa fram till i paraden.

Under Skövde pridefestival kommer paraden att utgå från samma ställe som tidigare, den 20:e augusti ska paraden tåga iväg från Heden. I år har Pride Skaraborg lanserat några nyheter för dem som ska delta i paraden, efter förra årets parad har deltagarna efterfrågat en del förbättringar inför årets upplaga.

Nu kommer paradvägen att förlängas, förra årets parad lockade så många deltagare att nosen på tåget krockade med svansen på paraden vid något tillfälle. Det ska man undvika genom att göra paradvägen genom Skövde längre.

Ett annat problem under förra året var bristen på en gemensam musik under paraden som alla kunde ta del av. Nu löser man detta genom att Radio Skövde sänder ett musikprogram som Pride Skaraborg står bakom. Då ska alla som går i tåget eller är åskådare kunna lyssna och dansa till samma musik via radio eller internet.

Under Skövde pridefestival kommer paraden att utgå från samma ställe som tidigare, den 20:e augusti ska paraden tåga iväg från Heden. I år har Pride Skaraborg lanserat några nyheter för dem som ska delta i paraden, efter förra årets parad har deltagarna efterfrågat en del förbättringar inför årets upplaga.

Nu kommer paradvägen att förlängas, förra årets parad lockade så många deltagare att nosen på tåget krockade med svansen på paraden vid något tillfälle. Det ska man undvika genom att göra paradvägen genom Skövde längre.

Ett annat problem under förra året var bristen på en gemensam musik under paraden som alla kunde ta del av. Nu löser man detta genom att Radio Skövde sänder ett musikprogram som Pride Skaraborg står bakom. Då ska alla som går i tåget eller är åskådare kunna lyssna och dansa till samma musik via radio eller internet.