26 jul 2016 14:06

26 jul 2016 14:06

Pagoldhs-rånare överklagar dom

SKÖVDE: Tingsrättens dom för rånförsöket mot klockbutiken överklagas till hovrätten

Den man som dömdes för rånförsök mot klockbutiken Pagoldhs överklagar nu sin dom till Göta hovrätt. Han dömdes 1 juli av Skaraborgs tingsrätt till fängelse i 2 år och 6 månader för försök till rån. Genom sin advokat yrkar 37-åringen att åtalet ogillas, eller i andra hand att fängelsestraffet sätts ned.

Det var i april som tre män försökte råna klockaffären Pagoldhs i Skövde. Männen trängde sig in i butiken och hotade på ett brutalt sätt både personal och kunder med pistol. Den man som senare anhölls är den ende som kunde identifieras och gripas av polisen.

Mannen syns på en övervakningsfilm från butiken då han går till attack mot en monter med Rolex-klockor. På övervakningsfilmen ser man hur mannen med kraftiga hammarslag försöker slå hål på montern med säkerhetsglas.

Övervakningsfilm

Mannen sa under förhandlingarna i Skaraborgs tingsrätt att han inte varit i Skövde under dagen som rånförsöket ägt rum. Han vet heller inte vilka det är som syns på övervakningsfilmen. Personen som slår med hammaren är någon helt annan som liknar honom förklarade han då.

Men tingsrätten gick inte på den linjen utan menar att det är klarlagt att det är den dömde mannen som syns på filmerna. Det var dessutom så att han befann sig i Skövde den 7 april och att han är en av de tre som försökt råna klockbutiken.

Rånförsök

Tingsrätten dömde 37-åringen till fängelse för försök till rån i 2 år och 6 månader, därefter skulle han utvisas ur landet med möjlighet att återvända först år 2026.

Domen i tingsrätten var mildare är vad åklagaren yrkat på, åklagaren ville att mannen skulle dömas för försök till grovt rån med ett fängelsestraff på fyra år.

Nu överklagas domen till Göta hovrätt, mannen vill i första hand att åtalet ska ogillas och i andra hand yrkar han på ett kortare straff.

Det var i april som tre män försökte råna klockaffären Pagoldhs i Skövde. Männen trängde sig in i butiken och hotade på ett brutalt sätt både personal och kunder med pistol. Den man som senare anhölls är den ende som kunde identifieras och gripas av polisen.

Mannen syns på en övervakningsfilm från butiken då han går till attack mot en monter med Rolex-klockor. På övervakningsfilmen ser man hur mannen med kraftiga hammarslag försöker slå hål på montern med säkerhetsglas.

Övervakningsfilm

Mannen sa under förhandlingarna i Skaraborgs tingsrätt att han inte varit i Skövde under dagen som rånförsöket ägt rum. Han vet heller inte vilka det är som syns på övervakningsfilmen. Personen som slår med hammaren är någon helt annan som liknar honom förklarade han då.

Men tingsrätten gick inte på den linjen utan menar att det är klarlagt att det är den dömde mannen som syns på filmerna. Det var dessutom så att han befann sig i Skövde den 7 april och att han är en av de tre som försökt råna klockbutiken.

Rånförsök

Tingsrätten dömde 37-åringen till fängelse för försök till rån i 2 år och 6 månader, därefter skulle han utvisas ur landet med möjlighet att återvända först år 2026.

Domen i tingsrätten var mildare är vad åklagaren yrkat på, åklagaren ville att mannen skulle dömas för försök till grovt rån med ett fängelsestraff på fyra år.

Nu överklagas domen till Göta hovrätt, mannen vill i första hand att åtalet ska ogillas och i andra hand yrkar han på ett kortare straff.