28 jul 2016 15:57

28 jul 2016 15:57

Västtågen påverkas

SKÖVDE: Bytet av kontaktledningar ska pågå ett år till - ska vara färdigt i september 2017

Ett drygt år till får de som tågpendlar räkna med att åka ersättningsbuss när arbetet går vidare med bytet av kontaktledningar. Enligt tidigare besked från Västtrafik skulle arbetet med detta vara klart under augusti i år. I själva verket är det först 2017 som arbetet ska stå klart.

Under onsdagen kom beskedet ut på Västtrafiks hemsida att tågtrafiken påverkas under ett år till. Tidigare har man satt augusti 2016 som slutmål för arbetet med att byta kontaktledningar och annan upprustning som sker på järnvägen mellan Moholm och Falköping.

Enligt Västtrafik kommer man att få ställa in 38 avgångar per dag med Västtågen under perioden 2016 till augusti 2017.

– Det skulle förvåna mig om inte den tidsplanen har kommunicerats till Västtrafik, säger Marcus Kilmo, som är projektledare på Trafikverket. Vi följer vår tidsplan och den är att arbetet ska stå klart i september 2017.

Omkring 2 augusti kommer Västtrafiks reseplanerare att bli uppdaterad med nya uppgifter.

Veckotabeller

– Vi kommer att lägga ut tidtabeller veckovis och det beror på hur arbetet framskrider på sträckan mellan Skövde och Töreboda, säger Gunilla Wicktor på Länstrafiken. Men vi ska försöka göra det bästa för våra resenärer under tiden som arbetet pågår. Det kommer inte att drabba trafiken på vardagar så mycket, säger Gunilla Wicktor.

Arbetet mellan Stenstorp och Falköping ska vara färdigt till 14 augusti i år, och då kommer man att fortsätta till stationen i Skövde. Här ska man enligt planen arbeta en månad, för att sedan börja arbetet mellan Moholm och Väring. Senare under vintern kommer kontaktledningarna att bytas ut mellan Skövde och Väring.

Ersättningsbussar

Till sommaren 2017 blir det återigen dags för pendlarna mellan Falköping och Skövde att inrikta sig på att få resa med ersättningsbussar igen. Då ska nämligen kontaktledningarna på det norrgående spåret mellan Stenstorp och Falköping bytas ut.

– Vi gör det på sommaren för då är det färre resande, säger Marcus Kilmo på Trafikverket.

Under onsdagen kom beskedet ut på Västtrafiks hemsida att tågtrafiken påverkas under ett år till. Tidigare har man satt augusti 2016 som slutmål för arbetet med att byta kontaktledningar och annan upprustning som sker på järnvägen mellan Moholm och Falköping.

Enligt Västtrafik kommer man att få ställa in 38 avgångar per dag med Västtågen under perioden 2016 till augusti 2017.

– Det skulle förvåna mig om inte den tidsplanen har kommunicerats till Västtrafik, säger Marcus Kilmo, som är projektledare på Trafikverket. Vi följer vår tidsplan och den är att arbetet ska stå klart i september 2017.

Omkring 2 augusti kommer Västtrafiks reseplanerare att bli uppdaterad med nya uppgifter.

Veckotabeller

– Vi kommer att lägga ut tidtabeller veckovis och det beror på hur arbetet framskrider på sträckan mellan Skövde och Töreboda, säger Gunilla Wicktor på Länstrafiken. Men vi ska försöka göra det bästa för våra resenärer under tiden som arbetet pågår. Det kommer inte att drabba trafiken på vardagar så mycket, säger Gunilla Wicktor.

Arbetet mellan Stenstorp och Falköping ska vara färdigt till 14 augusti i år, och då kommer man att fortsätta till stationen i Skövde. Här ska man enligt planen arbeta en månad, för att sedan börja arbetet mellan Moholm och Väring. Senare under vintern kommer kontaktledningarna att bytas ut mellan Skövde och Väring.

Ersättningsbussar

Till sommaren 2017 blir det återigen dags för pendlarna mellan Falköping och Skövde att inrikta sig på att få resa med ersättningsbussar igen. Då ska nämligen kontaktledningarna på det norrgående spåret mellan Stenstorp och Falköping bytas ut.

– Vi gör det på sommaren för då är det färre resande, säger Marcus Kilmo på Trafikverket.