30 jul 2016 16:10

30 jul 2016 16:55

Dukes populära turnering

SKÖVDE: 700 spelare i amerikansk fotboll på Lillegården

Dukes Tourney lockar cirka 700 spelare från 43 lag till Skövde i helgen, det är den största turneringen i Norden för amerikansk fotboll. Turneringen vänder sig till killar och tjejer i åldern 9 till 19 år.

Tindra Andrén och Nellie Thell är två av de fyra tjejer som spelar för Skövde Dukes i det mixade U13-laget, de båda har hittills spelat något år och trivs bra i laget.

– Det är bra sammanhållning i laget och vi kämpar mycket, på planen ska visa vad vi går för, berättar Nellie.

– Tackla är vår grej och så är vi bra på att sparka iväg bollen, säger Tindra.

För Dukes U15 lag kanske det inte har varit de stora sportsliga framgångarna i turneringen, men tränaren Axel Strömberg öser beröm över grabbarna.

– Jag är jättenöjd, laget har höjt sig enormt och vi har tagit en mental seger även om det blev förluster i matchprotokollet, säger han. Vi satte ihop det här mixade laget i fredags med spelare från Skövde, Lidköping och Jönköping.

Runt en del matcher står det lite föräldra- och syskonpublik och hejar på, men för spelarna i Skövde Dukes är det något tunnsått med publikstöd ibland. Många anhöriga till hemmalagen får i stället hjälpa till med olika matchfunktioner, i sekretariat och kiosker. Klubben har arrangerat turneringen sedan 1993.

Tindra Andrén och Nellie Thell är två av de fyra tjejer som spelar för Skövde Dukes i det mixade U13-laget, de båda har hittills spelat något år och trivs bra i laget.

– Det är bra sammanhållning i laget och vi kämpar mycket, på planen ska visa vad vi går för, berättar Nellie.

– Tackla är vår grej och så är vi bra på att sparka iväg bollen, säger Tindra.

För Dukes U15 lag kanske det inte har varit de stora sportsliga framgångarna i turneringen, men tränaren Axel Strömberg öser beröm över grabbarna.

– Jag är jättenöjd, laget har höjt sig enormt och vi har tagit en mental seger även om det blev förluster i matchprotokollet, säger han. Vi satte ihop det här mixade laget i fredags med spelare från Skövde, Lidköping och Jönköping.

Runt en del matcher står det lite föräldra- och syskonpublik och hejar på, men för spelarna i Skövde Dukes är det något tunnsått med publikstöd ibland. Många anhöriga till hemmalagen får i stället hjälpa till med olika matchfunktioner, i sekretariat och kiosker. Klubben har arrangerat turneringen sedan 1993.

  • Roland Svensson