31 jul 2016 20:50

31 jul 2016 20:50

Själens sånger i Skultorp

SKÖVDE: Två världsartister gästade Musik på Billingen

Två världsartister gästade Norra Kyrketorps kyrka i programserien Musik på Billingen. Sopranen Gitta-Maria Sjöberg och pianisten Polina Fradkina framförde sitt program Själen sjunger.

De båda välkända artisterna framförde sitt program inför en fullsatt kyrka i Skultorp under söndagskvällen. Konserten som de valt att kalla Själen sjunger innehöll verk som klingade av både nordiska, franska och ryska toner.

Med verk av Sibelius, Mussorgskij, Rachmaninov och Matti Borg framförde de en färgstark konsert, både med melankoliska inslag, franskinspirerad chanson och svensk humor.

Sopranen Gitta-Maria Sjöberg är född i Trollhättan och har utbildat sig vid Opera-akademien i Köpenhamn. Sedan debuten 1987 på Det kongelige teater har hon haft ett 40-tal huvudroller i olika operauppsättningar, men även många gästspel på operahus och konsertinstitutioner världen över.

Den ryska konsertpianisten Polina Fradkina är även hon ett världsnamn som framträder i flera länder som pianosolist. Hon startade sin musikutbildning redan som femåring på musikkonservatoriet i S:t Petersburg.

De båda välkända artisterna framförde sitt program inför en fullsatt kyrka i Skultorp under söndagskvällen. Konserten som de valt att kalla Själen sjunger innehöll verk som klingade av både nordiska, franska och ryska toner.

Med verk av Sibelius, Mussorgskij, Rachmaninov och Matti Borg framförde de en färgstark konsert, både med melankoliska inslag, franskinspirerad chanson och svensk humor.

Sopranen Gitta-Maria Sjöberg är född i Trollhättan och har utbildat sig vid Opera-akademien i Köpenhamn. Sedan debuten 1987 på Det kongelige teater har hon haft ett 40-tal huvudroller i olika operauppsättningar, men även många gästspel på operahus och konsertinstitutioner världen över.

Den ryska konsertpianisten Polina Fradkina är även hon ett världsnamn som framträder i flera länder som pianosolist. Hon startade sin musikutbildning redan som femåring på musikkonservatoriet i S:t Petersburg.